Annons
Nyheter

Chaplin tog det coolt i myllret

Nyheter • Publicerad 10 juli 2007

FÄRJESTADEN

Nu har sommarens kännetecken nått Färjestaden. I två dagar pågår marknaden, som startade på måndagen med sockervadd, smycken och strumpor. Här är det läge att fynda eller bara strosa runt.

Annons

Knappt en parkeringsplats går att uppbringa i närheten av hamnen under måndagseftermiddagen. Solen sprack fram mellan molnen för första gången på en vecka, men något badväder var det inte direkt. Då träder folk man ur huse för att gå på marknad.

VETERAN SOM KNALLEHUND

– Vädret gör att många hellre går här än på stranden, säger Timmy Reinhardt.

Färjestaden är hans tredje marknad men hittills har han inte fått anledning att ångra sin nya karriär. Redan första dagens eftermiddag har han sålt 30 kilo av sina gammaldags isterband.

En som har varit med längre är rottweilern Chaplin, nio år. Sedan han var två månader har han följt med husse Hans Norén på marknader runt om i Sverige. Mestadels ligger han och tar igen sig i bilen bakom ståndet med popcorn och sockervadd.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons