Annons
Nyheter

CajsaStina sjunger i Algutsrum

Nyheter • Publicerad 23 mars 2007

ALGUTSRUM

I dag, söndag, gästar sångerskan CajsaStina Åkerström Algutsrums kyrka. Att hon är dotter till trubaduren Fred Åkerström vet väl de flesta.

Annons

Som ung spelade hon en del med sin pappa. Men efter hans död 1985 lade hon musiken åt sidan  och utbildade sig till arkeolog.  I samarbete med grävarbete för Kalmar läns museum på Öland medverkade hon i radions ”Sommartid” och det blev startskottet till en återgång till den musikaliska karrriären.

1994 kom debutalbumet ”CajsaStina” som blev ett såväl musikaliskt som kommersiellt genombrott. Samma år mötte hon publiken via Rocktåget tillsammans med  Magnus Uggla, Just D och Orup. Därefter följde plattorna ”Klädd för att gå” (1996) och ”Cirklar” (1998) innan hon tog en paus från den egna karriären och bland annat samarbetade med Åsa Jinder (”Av längtan till dig”).

Fjärde soloplattan ”Picknick” kom 2002 och sommaren 2004 startade CajsaStina det egna skivbolaget Calimba Records AB och sommaren 2005 släpptes den första produktionen på detta bolag; CD:n ”De vackraste orden – Tio visor” där hon för första gången ägnade ett album åt att tolka andras visor, vilken direkt blev en stor framgång på topplistorna och sålde guld (30 000 ex) efter 3 månader. Hösten 2006 kom den andra produktionen på egna bolaget ut: ”Kärleken finns överallt” bestående av idel egenhändigt komponerade poplåtar, samt den vackra balladen ”Om du behöver mig”.

I skrivande stund arbetar CajsaStina med material till en ny skiva som beräknas ges ut någon gång 2007. Hon gör det tillsammans med de musiker hon arbetat med de senaste åren: Steve Dobrogosz, piano, Backa-Hans Eriksson, kontrabas och Johan Löfcrantz-Ramsay, trummor/percussion.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons