Annons
Nyheter

Bröderna presenterar ”Meningen med livet”

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2009

Om mamman är en världsberömd författare, går det då att undvika hennes namn i artikeln om hennes söners skivsläpp?

Vi kan ju försöka...

Annons

”Meningen med livet” heter Bröderna Lindgrens nya cd. Det är en cd med vuxen barnmusik, det är i alla fall så de själva beskriver sin musik.

– Vi presenterar vad vi tycker är bra musik och musik är väl livet? Vår ambition är att göra musik som både barn och vuxna kan tycka om, säger storebrodern, Mathias Lindgren, 45.

Tillsammans med lillebror Andreas, 43, har Mathias tidigare främst skapat musik för reklambranschen och barnprogram. Bröderna står som upphovsmakare till musiken för bland annat Höjdarna och Allran, två barnprogram som alla småbarnsföräldrar väl känner till.

Det är en tuff bransch. Men bröderna har klarat sig hyggligt.

– Vi försörjer oss på musiken, konstaterar Mattias Lindgren.

Mathias och Andreas Lindgren har skrivit all text och musik till den nya cd:n. De trakterar också nästan alla instrument. Men Bröderna Lindgren är del av en synnerligen stor ”musikfamilj”.

När det vankas spelningar så är stora delar av Soundtrack of our lives medmusikanter och på den nya cd:n finns Ebbot Lundberg med som sångare, liksom för den delen också andra kända artister såsom Olle Ljungström och Caroline Wennergren.

I Glömminge har ett musikrum inretts i en gammal lada.

– Ambitionen är att nästa cd skall kunna spelas in i ladan. Den skivan får heta ”Hemma hos Bröderna Lindgren”, skrattar Mathias Lindgren.

Och hemma i Glömminge, det är hos mamma det.

Just det, Barbro Lindgren, heter hon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons