Nyheter

Boulehallen är officiellt invigd

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2008

TJUSBY

Det var en talrik publik som var inbjuden att inviga Ölands Boulehall i Tjusby i helgen. Visserligen ”smyginvigdes” hallen ”under Skördefesten, men nu skedde det på allvar.

Det var kommunalrådet Lisbeth Lennartsson som fått det hedersamma uppdraget att klippa bandet. Det gjorde hon med saxen i högsta hugg, stöttad av hallägarna Lisbeth och Sievert Johansson, samt av Ed Nilsson, Högtomta, som spelat en viktig roll vid hallens projekterande.

Släkt, vänner, grannar, bouleentusiaster, bygginvolverade – alla följde kommunalrådets uppmaning att höja glasen och önska den nya anläggningen och dess bedrivare lycka till. Hon hade i sitt anförande hälsat satsningar av denna typ välkomna: de ger besöksanledning för utomstående och sysselsättning för närboende.

PLATS PÅ KARTAN

Kommunalrådet, enligt egen uppgift med en enda tidigare erfarenhet av boulespel, fick inleda spelandet med en uppvisningsrunda. Flertalet av de närvarande kunde dock med viss sannolikhet inte bedöma kvaliteten på spelet, eftersom även de saknade erfarenhet av praktiskt boulespel, något som de flesta öppet svor på att det nu skall bli en ändring på.

Det sprillans nya köket visade sin kapacitet: Kanapéer, rullar på pinne och allt vad det nu kan heta bjöds som entré, medan kaffe och tårta utgjorde avslutningen. Med boulehall och traktormuseum i Gärdslösa, båda med servering, och museum och restaurang i Himmelsberga börjar den sydöstra delen av Borgholms kommun få en förstärkt plats på kartan, den saken är säker.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.