Annons
Nyheter

Borgholms bibliotek på topp

Nyheter • Publicerad 7 oktober 2007

BORGHOLM

Borgholms bibliotek ligger i täten när det gäller utlåningar av barn- och vuxen böcker. Biblioteket i Borgholm ligger i täten bland landets alla bibliotek, visar statistik från Svensk Biblioteksförening.

Annons

Borgholms bibliotekschef Gunilla Lydmark säger att det beror på att barn och ungdomar är så bra på att låna böcker men det beror också på den duktiga personalen. Utbudet på böcker kommer dock inte att öka på grund av att biblioteket inte får mer böcker.

– Men vi håller på att förhandla med bokförlagen så att vi får mer böcker för pengarna. Vi försöker ju ta hem böcker som passar alla och om en bok efterfrågas så tar vi hem den, säger Gunilla Lydmark.

FÄRRE LÅNAR BÖCKER

– Tyvärr så ser vi i dag en negativ trend att det är färre som kommer och lånar böcker. Jag tror detta beror på att det är konkurrens om tiden. Det säljs ju fler böcker än någonsin men jag tror folk köper en pocketbok istället för att gå och låna en bok.

Gunilla tror på framtiden för bibliotek. Hon tror att så länge folk behöver utbildning så kommer att bibliotek att finnas kvar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons