Annons
Nyheter

”Arn” premiärvisas i Borgholm

Nyheter • Publicerad 15 december 2007

BORGHOLM

Folkan Bio är en av de svenska biografer som visar julens storfilm: ”Arn – Tempelriddaren”. Filmen har svensk premiär i Borgholm på juldagen och man kan se den ytterligare två gånger: Annandagen samt torsdagen den 27 december.

Annons

”Arn – Tempelriddaren” om den svenska korsriddaren Arn Magnusson baseras på Jan Guillous framgångsrika böcker. Av de tre böckerna ”Vägen till Jerusalem”, ”Tempelriddaren” och ”Riket vid vägens slut”, ska det bli två filmer och en tv-serie.

Handlingen i korthet: År 1150 föds Arn Magnusson (spelad av Joakim Nätterqvist) på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia (Sofia Helin) möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer. För regin svarar Peter Flinth och i övriga roller märks Stellan och Gustaf Skarsgård, Bibi Andersson, Sven-Bertil Taube och Michael Nyqvist.

Under julhelgen visar Folkan i Borgholm också matinén ”Lilla Spöket Laban” (juldagen och annandagen). De första dagarna av 2008 visas ”Bee Movie” och sedan kan biopubliken i Borgholm se fram emot ”Guldkompassen” (5-6 januari) samt ”American Gangster” (13 och 16 januari).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons