Annons
Nyheter

Anne skänker akvareller till konstauktionen

Nyheter • Publicerad 4 april 2012

HIMMELSBERGA

Anne Wilks, välkänd ölandsprofil och amatörkonstnär stöttar den planerade konstauktionen genom att skänka två akvareller, som en grundplåt till den fortsatta utställningsverksamheten.

Annons

– Jag kallar mig inte konstnär utan amatör, säger Anne.

– På grund av mitt rörelsehandikapp har jag slutat att måla, det går jui nte att söka motiv i naturen när man måste använda rullator.

Men även privatpersoner är välkomna att skänka verk till auktionen.

– Det finns säkert personer som flyttar till ett mindre boende och som har saker de inte kan härbergera, tipsar Anne Wilks.

De två akvarellerna har motiv från ödebyn Dröstorp respektive ett åkerlandskap från Gårdbytrakten och utropspriset är 2 000 kronor per styck.

Ett 20–tal verk har hittills lämnats in och man hoppas på betydligt fler den närmaste månaden.

Den 12 maj är det vernissage och den 19 maj hålls auktionen.

Och så här ser programmet ut för sommarens konstutställningar:

I Konsthallen är det vernissage för fotoutställningen ”The last golden frog“, av fotografen Helena Blomqvist. Det är en som sticker ut och som man kanske inte förknippar med Himmelsberga, men den har en anknytning till Öland eftersom Fotografen har inspirerats av det öländska landskapet.

Den 21 juli är det vernissage för utställningen ”Ön“ där medverkande konstnärer är Felix Lönn, Jens Fröberg, Eskil Liepa, Elin Båve, Noak Lönn, Ebba Forslind och John Söderberg.

Annons

Från och med den 9 juni visar Disa Holgersson teckningar i Vita Huset, den 23 juni blir det måleri av Lars Strandbo och den 7 juli måleri av Margareta Sjögren.

Den 4 augusti är det så vernissage med Karl Meyer och Åke Johansson som ställer ut keramik respektive måleri.

I Stora Hallen är det vernissage den 23 juni med måleri, collage och foto av Marlene Lindmark och Simon Johansson . Den 7 juli visar Charlotte Rönnlund måleri och den 21 juli har Föreningen Noshörningen vernissage för en utställning med konsthantverk.

En nyhet för i år är att Himmelsberga startar upp bageriet i Norrgården igen.

– Det har inte varit igång sedan början av 1980–talet, men nu har vi beslutat att baka kaffebrödet själva, säger verksamhetschef Maria Lindmark.

– Under helgerna i maj ordnar vi traditionella kaffekalas med sju sorters kakor och gräddtårta i Kaffestugan och då är det ingen entré.

Från den 1 juni och till den 31 augusti håller Himmelsberga öppet dagligen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons