Nyheter

Anna-Lisa har sjungit i 75 år!

Nyheter • Publicerad 2 december 2007

DEGERHAMN

Härom söndagen firades festhögmässa i Ås kyrka. Då uppmärksammades de tre kyrkokörerna i Sydölands församling, socknarna Södra Möckleby, Ventlinge och Ås-Gräsgård-Segerstads körer. De tre körerna har från och med denna höst slagits ihop till en kör.

Tolv av de nuvarande körmedlemmarna har sjungit i kör på södra Öland mellan 20 och 75 år. De fick genom kyrkoherde emeritus Olle Nielsen mottaga varsin bok av Anders Johansson, som tack för uppskattad sång under många år. Övriga körmedlemmar fick blommor och ett varmt tack. Även de två kantorerna Gunilla Nordander och Martin Johansson fick bok och tack för sitt fina arbete under åren som gått.

Vid den efterföljande kyrklunchen berättade Anna-Lisa Magnusson från Solberga, att hon som 11-åring fick provsjunga för kantorn för att få komma med i den nystartade barnkören. Anna-Lisa har sedan fortsatt att sjunga i kör i Gräsgård i hela 75 år. En fantastisk prestation!

”KÖRSÅNGEN HAR GETT

MIG SÅ MYCKET GLÄDJE”

– Körsången har gett mig så mycket glädje och eftersom jag både ser, hör, kan gå och köra bil ännu, så fortsätter jag gärna i kören ett tag till, lovade hon.

Även kantor Gunilla har tjänstgjort i många år i bland annat sin hemförsamling Gräsgård. Gunilla tog sin kantorsexamen väldigt ung och har därmed varit körledare för många sångare under årens lopp.

Nu ser alla fram emot att fortsätta och sjunga i en större gemensam kör. Men ingen kör är så stor, att den inte behöver fler medlemmar. Och som i de flesta andra körer, så lider även sydölands kör stor brist på manliga sångare. Körsång ger inte bara sångarglädje, utan innehåller en stor portion gemenskap också. En härlig kombination i vår jäktade tid.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.