Annons
Nyheter

Anders Johansson presenterar ny diktsamling

Nyheter • Publicerad 23 augusti 2013

Ända från Strängnäs kom bokförläggaren Peter Björkman för att tillsammans med Kalmarförfattaren Anders Johansson presentera den senares nya diktsamling ''strömmarna''. Platsen för denna pressträff var Borgholms bibliotek, särskilt passande eftersom årets sommarutställning där presenterar just Anders Johanssons litterära verk.

Björkmans förlag ger ut sparsamt med böcker och är specialiserat på skönlitteratur inklusive lyrik. Förläggaren Peter Björkman själv är därutöver också utgivare av den finlandssvenska tidskriften Horisont med Harry Järv som särskilt namnkunnig föregångare.

Annons

– Jag har alltid gillat Anders Johanssons lyrik och håller honom för att vara en av Sveriges främsta ''natural writers'', säger han som förklaring till ''vågspelet'' att ge ut en diktsamling.

Det må vara hur det vill med förläggarriskerna i att ge ut lyrik i Sverige, men Anders Johansson kan konstatera att hans tidigare diktsamlingar mer eller mindre är slutsålda. ''Jag har knappt några kvar längre,'' säger han.

ANDERS MARELL

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons