Nyheter

Öland är Öland – inte Gotland!

Nyheter • Publicerad 26 februari 2008

ÖLAND

Vad har byn Kastlösa och kriminalromanen Skumtimmen gemensamt? Ja, det är Gotland i varje fall!

I årets första utgåva av ”Nyhetsbrev Indien” raljeras det över Kastlösa socken. Under rubriken Kastlös? finns en vägskylt som upplyser om namnet och en bild på Kastlösa Bykrog. ”Det finns tydligen kastlösa på Gotland(!). Och får kastlösa komma in på krogen?”, kan man läsa i texten.

SKÄRPNING ANBEFALLES

Lika dåliga geografikunskaper avslöjas i Bokias katalog för bokrean. Bland reaböckerna finns Johan Theorins ”Skumtimmen” som säljs för facila 69 spänn, och så här beskrivs innehållet: ”Johan Theorin, tilldelad deckarakademiens debutantpris, berättar historien om en pojkes försvinnande på Gotland(!)i början av 70-talet.”

Skärpning anbefalles! Men inte nog med detta. Förra veckan rapporterade Radio Kalmar om en småländsk korvtillverkare som deltog på en matmässa i Reykjavik – på Öland!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.