Nyheter

20 år med varma, ”mjuka” bad

Nyheter • Publicerad 1 december 2007

BORGHOLM

I dag, lördag, är det exakt 20 år sedan varmbadet vid Borgholms sjukhem tog emot de första ”badgästerna”.

– Att det varit mycket uppskattat visas inte minst genom att badet har haft 144 500 besökare sedan starten, säger sjukgymnast Kerstin Samuelsson som tillsammmans med kollegan Kalle Hulterfors leder träningsprogrammen.

MJUKT VATTEN MOT VÄRK

– Det här betyder otroligt mycket för alla som har värk på olika sätt. Eftersom vattnet är mjukt kan man träna ganska hårt.

Badet är öppet fyra dagar i veckan, måndag till torsdag. Och på fredagarna hyrs det ut bland annat till Mörbylånga, Lantbrukshälsan, patientföreningar och reumatikerföreningar, berättar Kerstin Samuelsson som själv arbetat på badet i 17 år.

UNDERBART I BASSÄNGEN

För verksamheten ansvarar Gun-Britt Sjöblom som dock inte var på plats vid Ölandsbladets besök. Och för skötseln av anläggningen svarar Bertil Thinnert. En som varit med från början är Birgitta Eriksson.

– Att man varit tvungen att vara här i 20 år är väl egentligen inte positivt. Men det är helt underbart med 34 grader i bassängen. Och man ska ju inte klaga, det kunde ha varit värre, menar Birgitta Eriksson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.