Kultur

Weeping Willows och Laleh spelar på slottsruinen

Den här veckan är det dags för sommarens första konserter på Borgholms slottsruin. Den 11 juli står veteranerna Weeping Willows på scenen och den 13 juli är det dags för Laleh.
BORGHOLM • Publicerad 8 juli 2019
Weeping Willows spelar på Borgholms slottsruin den 11 juli.
Weeping Willows spelar på Borgholms slottsruin den 11 juli.Foto: Johan Bergmark/Pressbild

Torsdagen den 11 juli står Weeping Willows på slottsruinens scen i Borgholm. Det blir också årets första spelning på den mytomspunna arenan som har kallats Sveriges vackraste.

Weeping Willows släppte i mars deras tionde studioalbum ”After Us” som har fått god kritik från musikkritiker.

– Det är tre år sedan vår förra skiva släpptes, så det ska bli fint att äntligen resa ut och spela ny musik som känns extra relevant i nuet. Vi utvecklar hela tiden vårt uttryck inom vår egen musikaliska värld, hälsar bandet i ett pressmeddelande.

Den 13 juli är det Lalehs tur att leverera på slottsruinen. Hon är en av Sveriges största artister och hennes album har flera gånger belönats med grammisar.

Senast artisten var ute på turné var 2017 och även då spelade hon på ruinen och fick 4 väderkvarnar av Ölandsbladet i betyg.

Den 31 maj släppte hon sitt sjunde album ”VÄNTA!” som är arrangerat, skrivet, inspelat och producerat av Laleh Pourkarim själv på Lost Army Studio i Los Angeles.

I ett pressmeddelande kommenterar Laleh sommarens turné:

– Längtar till sommaren, inget går upp emot sommarkvällar och musik! Jag har verkligen hunnit längta och sakna publiken jättemycket och så alla musiker och allt kul med bild och ljus kring konserterna, vi växer och har roligare för varje år.

Laleh spelar på Borgholms slottsruin den 13 juli.
Laleh spelar på Borgholms slottsruin den 13 juli.Foto: Pressbild/Lost Army/Warner Music Sweden AB
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.