unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Vera Nilsson i podden ”Öländska konsthistorier”

Vera Nilsson, kallad Sveriges enda expressionist, är ämnet för januariavsnittet av Ölandsbladets podd Öländska konsthistorier.
Vera Nilsson.
Vera Nilsson.

Fred Johanson och Sören Björklund samtalar om denna fascinerande kvinna som har en så stark och självklar plats i den svenska konsthistorien.

Vera Nilsson reste mycket, oftast till Frankrike men också till Spanien, Afrika och Västindien. Men återvände alltid till Öland och bodde här lång tid och återkommande: I Lilla Nyborg i Borgholm, i Södra Sandby, Räpplinge och Gillberga – och målade det öländska landskapet som ingen annan.

Hon var färgstark och drivande och hade kontakter och betydelse för många öländska konstnärer: Margareta Linton, Sigfrid Södergren, Sven Svensson och andra.

Här är länken till podden: https://olandskakonsthistorier.blogg.olandsbladet.se/blogg/lndska-konsthistorier-del-4/

Läs mer