Annons
Kultur

Trivsamt med Jill i stenbrottet

Årets andra konsert i Gillberga Stenbrott bjöd på Jill Johnson och ett välarrangerat kompband. ”Det bästa med mitt yrke är att få komma till sådana här fantastiska platser”, deklarerade den omtyckta sångerskan i inledningen av konserten.
Gillberga • Publicerad 30 juli 2019
Detta är en recension i Ölandsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Publiken vallfärdade till Stenbrottet och det var fullsatt när Jill Johnsson spelade i måndags.
Publiken vallfärdade till Stenbrottet och det var fullsatt när Jill Johnsson spelade i måndags.Foto: Karolina Sörman

Trycket på biljetter till Jill Johnson var mycket stort och 2 100 biljetter såldes slut. Under sin långa och omfångsrika karriär har hon släppt 25 album och varit på turné sedan hon var 14 år gammal. Årets turné heter My Remedy Tour och bjöd på ett urval av låtar från en klubbturné som Jill och bandet spelat.

– Jag tror nog att den låtlistan ska fungera även i ett stenbrott. Det visade sig att det fanns rätt mycket att välja på från min långa karriär, förklarade Johnson när hon presenterade bandet.

Annons

Det började lugnt och finstämt med ”Beginning of the end” som följdes av radiohiten ”Rodeo”. Det blev en sedan en alltigenom behaglig och trivsam lyssna-konsert som inte innehöll på några större krumbukter eller spektakulära scenshower. Det var Jill med sin gitarr, rakt upp och ner, i en enkel svart klänning och skyhöga klackar.

Jill Johnson var på ett strålande humör och fyllde Stenbrottet med sin kraftfulla och omfångsrika röst.
Jill Johnson var på ett strålande humör och fyllde Stenbrottet med sin kraftfulla och omfångsrika röst.Foto: Karolina Sörman

Publiken bjöds på ballader, rock och givetvis countrytoner, som ju blivit Jill Johnsons signum efter TV-serien Jills veranda. Jill var personlig och innerlig och berättade om låtarnas ursprung. Hon avslöjade också att hon skippade tonårsrevolten i unga år och tog igen det när hon 35 år gammal drog till Texas. Efter två dygn hade hon material till ett helt album och bjöd publiken på titelspåret därifrån ”Flirting with disatser”.

Gillberga Stenbrott var fyllt till bristningsgränsen och publiken tog sin tillflykt till diverse klippblock och grushögar men stämningen var god. Efter hand växte konserten till mer rockiga toner ibland annat ”Masquerade” och Jills uttrycksfulla och kraftfulla röst fyllde stenbrottet med energi och värme.

Karolina SörmanSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons