Annons
Kultur

Sven-Ingvars till slottsruinen

Sven-Ingvars släpper i höst ett nytt album och en försmak på detta är singeln ”Rör vid mig igen”. Den 30 juli tar de plats på slottsruinens scen.
Borgholm • Publicerad 1 mars 2019
Sven-Ingvars spelar i Borgholm den 30 juli.
Sven-Ingvars spelar i Borgholm den 30 juli.Foto: Benjamin Gross

Dagens upplaga av Sven-Ingvars, med Oscar Magnusson som sångare, är aktuella med ett helt nytt album som planeras till hösten 2019.

En försmak är singeln ”Rör vid mig igen”.

Annons

I ett pressmeddelande beskriver Oscar Magnusson hans pappas, Sven-Erik Magnusson, betydelse:

– Han kommer att vara ledstjärnan så länge jag och bandet än håller på med detta. Jag vill föra arvet vidare och på mitt sätt säga: ”tack för allt pappa!” Det är till stor del hela ens liv och uppväxt man tar hand om på något sätt, och det gäller ju även för bandet. Och vi gör det med känsla och noggrannhet.

– Förmågan att vrida och vända på låtskatten har alltid och ska alltid vara centralt för bandet. Under 60 år kan låtar genomgå hela metamorfoser, byta arrangemang och genre, från pop och visa till rock eller schlager, för att sedan kanske återvända till sin ursprungliga form. Att kunna läsa av tiden var alltid en av pappas begåvningar, vilken jag också hoppas att jag ärvt en liten del av.

Sven-Ingvars består idag av:

Oscar Magnusson - sång/gitarr

Staffan Ernestam - gitarr

Klas Anderhell - trummor

Stefan Deland - bas

Olle Nyberg - piano

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons