Kultur

Sommarölänning skriver låt till humordrottningen

Mia Skäringer Lázár kan förutom skådespelare, stand up-artist, författare, poddare nu även titulera sig musiker. Debutsingeln är skriven av hyllade Molly Sandén.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 4 augusti 2021
Mia Skäringer Lázár släpper singel som är skriven av Molly Sandén.
Mia Skäringer Lázár släpper singel som är skriven av Molly Sandén.Foto: ELLIKA HENRIKSON

På fredag släpper Mia Skäringer Lázár singeln ”Aldrig Nu” under namnet ”MIA”. Den är skriven av sommarölänningen Molly Sandén.

– Molly har skrivit ”Aldrig nu ” till mig. Jag tycker så mycket om hennes ärliga råa och lite sorgligt poppiga uttryck. För mig frågar låten : Vad är det vi hela tiden jagar efter i våra liv. Och varför. Varför är vi så oförmögna att se det enda vi egentligen har: ”nuet”, säger Mia Skäringer Lázar i ett pressmeddelande.

Maria Skäringer Lázár har alltid kastat sig obehindrat mellan olika konstnärliga uttryck. Hon har gjort succé med Solsidan, sitt humoristiska alter ego Tabita, har släppt tre böcker och drivit en av Sveriges största podcats med Anna Mannheimer.

Störst genomslag har den kritikerrosade live-showen ”Avig Maria - No More Fucks To Give” som har sålt ut Globen sex gånger.

I november gör hon albumdebut med ”Maria” där hon förutom Molly Sandén även samarbetar med namn som Annika Norlin, Moto Boy, Ane Brun, Nina Persson och Nate Campany.

Låtarna från albumet baseras på texter ur hennes senaste bok ”Maria - En kvinnlig komikers dagbok”. I vissa fall har texterna tonsatts rakt upp och ner, medan den i andra fall fått agera inspiration för helt nya verk. Precis som boken kretsar låtarna kring teman som kärlek, psykisk ohälsa, självhat och missbruk. Alla låtar framförs av Mia själv och albumet har spelats in utanför Göteborg och i Berlin

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.