Annons
Kultur

Ölänning släpper ny singel – ”Den är arg och hopplös”

Lovisa Niklasson släpper nu sin andra singel ”Jag har sålt min själ” och den 12 maj kommer hennes debut-EP.
Gettlinge • Publicerad 16 april 2021
Lovisa Niklasson är aktuell med den andra singeln från EP:n ”Skyttegravar” som släpps i maj.
Lovisa Niklasson är aktuell med den andra singeln från EP:n ”Skyttegravar” som släpps i maj.Foto: Pressbild

Ölandsbladet har tidigare skrivit om den öländska debutanten Lovisa Niklasson som släpper sin första EP ”Skyttegravar” den 12 maj. För några veckor sedan släppte hon den första singeln ”Skyttegravar” och idag är det dags för nästa singelsläpp. Det handlar om ”Jag har sålt min själ”.

– Den är arg och hopplös, men också uppgivet accepterande, säger Lovisa Niklasson, i ett pressmeddeland och fortsätter:

Annons

– ”Jag har sålt min själ” beskriver ett slags begrundande efter en separation. Den är starkt centrerad kring den klassiska frågan ”Varför?” och hur meningslöst allt kan kännas när man försöker gå vidare från något man egentligen inte ville skulle ta slut.

Lovisa Niklasson är uppvuxen i byn Gettlinge på södra Öland. Hon bor numera i Kalmar, men återvänder ofta till Öland och blir inspirerad av det vindpinade och vemodiga landskapet, vilket sedan märks av i låtmaterialet. 19-åringen berättar att den kommande debut-EP:n ”Skyttegravar” handlar om ett krossat hjärta.

– När alla låtar var färdiga så insåg jag att det inte kan bli mer klassiskt än såhär. En breakup-EP”, säger hon och ler snett åt det klassiska och eviga temat.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons