Annons
Kultur

Öländskt band kan vinna grammispris – ”Väldigt hedrande”

Det är mycket på gång nu för Avantgardet. De har släppt en ny singel, är nominerade till priser på grammisgalan där de även ska uppträda och de ska också iväg på en vårturné.
ÖLAND • Publicerad 5 februari 2019
Avantgardet ska uppträda på Grammisgalan där de även är nominerade till priser.
Avantgardet ska uppträda på Grammisgalan där de även är nominerade till priser.Foto: Pressbild

Avantgardet släppte i måndags den nya singeln ”Häll ut” som är den fjärde singeln från albumet ”Alla känner apan”.

– ”Häll ut” har visat sig vara den populäraste låten från skivan men framförallt har det märkts hur intensivt lyssnarna tar den till sig. Det har varit både allsång och tårar när vi spelat den live. Det går inte att önska sig mer av en låt än att den både är trallvänlig och hittig samtidigt som den lyckas förmedla känslor, budskap och tröst, säger frontmannen Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

Annons

”Häll ut” kommer att framföras live i tv första gången på onsdag då Avantgardet gästar Nyhetsmorgon i TV4. På torsdag uppträder de dessutom på Grammisgalan i Stockholm men vilken låt som ska framföras är fortfarande hemligt.

På galan har de även chansen att vinna ett pris då de är nominerade i kategorin Årets rock. Joakim Åhlund är också nominerad till Årets producent delvis för arbetet med ”Alla känner apan”.

– Det är väldigt hedrande att inte bara vara nominerade utan att även få spela på den mest prestigefyllda kvällen av alla i Musiksverige, inte minst med tanke på att vi är ett indieband som tagit oss dit helt utan hjälp från skivbolag, säger Rasmus Arvidsson och fortsätter:

– Jag blir stolt eftersom det verkligen är ett kvitto på att det inte handlar om något annat än just att vår musik uppskattas. Sen är det alltid grymt när våra fans får se oss i fina tv-produktioner och oavsett hur det går vet vi att vi har det finaste stödet ett band kan ha i en massa tv-soffor runtom i landet.

Detta är också avstampet på en omfattande vårturné som inleds den 14 februari och avslutas i Eskilstuna två månader senare. Totalt blir det tio spelningar.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons