Annons
Kultur

Öländska artisten signas av brittiskt bolag – Ny låt med Eurythmics-stjärna

Den öländska artisten Adée fortsätter skörda framgångar internationellt. Hon är signad av ikoniska Trident Records och lanserar snart låten ”Done”, skriven tillsammans med Dave Stewart.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 26 februari 2021
Ida ”Adée” Olsson är aktuell med den nya singeln ”Done” som släpps i mars.
Ida ”Adée” Olsson är aktuell med den nya singeln ”Done” som släpps i mars.Foto: Pressbild

The Beatles, The Rolling Stones, T-Rex, David Bowie, Black Sabbath, Elton John och Queen är några av de klassiska akter som spelade in i ikoniska Trident Studios vid St Anne’s Court i Soho i London. Nu återlanseras Trident Records genom att knyta ett gäng internationella akter till sitt stall.

En av dessa är öländska artisten Adée från som den 26 mars släpper singeln ”Done” som hon har skrivit tillsammans med före detta Eurythmics-medlemmen Dave Stewart.

Annons

– Jag är väldigt glad och ser mycket fram emot att se hur "Done" tas emot och hur detta samarbete kommer fortsätta utvecklas, det känns hoppfullt att något så här fint kunde hända under det annars rätt tuffa 2020, säger Adée i ett pressmeddelande.

Artisten Adée har under sommaren och hösten 2020 framfört sina coronasäkrade konserter på bland annat Konstmuseet i Kalmar. Nu släpper hon sin första singel ”Done” på engelska skivbolaget Trident Records, och är snart även aktuell med en minidokumentär om hennes coronasäkrade konserter för en-två personer.

Den här veckan besöker hon konstnären Susanne Demåne i hennes ateljé i Blekinge för att slutföra dokumentären genom att spela in kommande låten ”Done” i en avskalad akustisk version i Demånes ateljé.

”Done” är skriven tillsammans med Adam Richards och Eurythmics-medlemmen Dave Stewart som också ligger bakom signingen med Adée till Trident Records.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons