Annons
Kultur

Nya musiksatsningen: Ska skapa mer drag – ”Vill göra otroligt bra konserter”

Kenneth Björk, Göran Hillborg och Fredrik Göthlin är trion bakom Byxelkrok Live. Målet är att anordna konserter på festplatsen för att skapa mer drag i samhället.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Byxelkrok • Publicerad 22 april 2023 • Uppdaterad 24 april 2023
Kenneth Björk, Göran Hillborg, Fredrik Göthlin är trion bakom Byxelkrok Live.
Kenneth Björk, Göran Hillborg, Fredrik Göthlin är trion bakom Byxelkrok Live.Foto: Alexander Jensen

Sommaren 2023 kommer det att hända ovanligt mycket på festplatsen i Byxelkrok. Förutom standup och den årliga Snuskaftonen arrangerar det nya projektet Byxelkrok Live två konserter. Den 17 juli kommer Björn Afzelius-hyllningen ”Sånger till friheten” och den 23 juli kommer Mikael Rickfors.

Det är trion Kenneth Björk, Göran Hillborg och Fredrik Göthlin som står bakom satsningen. De har alla ett stort hjärta för Byxelkrok och vill att det blir lite mer drag i samhället.

Annons

– Kenneth tog upp det för några år sedan att vi borde göra något på festplatsen och vi har pratat om det sedan dess. Förra sommaren berättade vi om idén för Fredrik som nappade och vi började genast jobba för att förverkliga detta, säger Göran Hillborg.

– Det är en mysig festplats med lång historia och vi känner alla att det vore trevligt med fler evenemang här. Det är flera som har försökt genom åren men det har varit svårt att få till det. Men hittar man artister som folk känner till så tror vi att det kommer fungera bra, säger Kenneth Björk.

– Byxelkrok behöver mer underhållning, konstaterar Fredrik Göthlin.

Kenneth Björk har jobbat många år i musikbranschen som ljusdesinger och produktionsansvarig, bland annat för Badrocksturnén. Göran Hillborg har också lång erfarenhet från branschen då han har varit frilansmusiker. Fredrik Göthlin är entreprenör och driver Annas Ställe B&B, Göthlins Café och Byxelkroks GoCart.

– Vi har alla olika erfarenheter och kunskaper som gör det här kan bli väldigt bra, säger Göran Hillborg.

Byxelkroks festplats har en anrik historia och Byxelkrok Live vill att det återigen blir mer drag på platsen.
Byxelkroks festplats har en anrik historia och Byxelkrok Live vill att det återigen blir mer drag på platsen.Foto: Alexander Jensen

De vill skapa mysiga spelningar som inte ska kosta skjortan. Biljettpriset är i år satt till dryga tvåhundringen.

– Det är inflation och matpriserna skenar så därför vill vi försöka hålla en lägre nivå. Ju fler som har möjlighet att komma desto bättre, för vi vill att folk ska komma hit och ha en trevlig stund, säger Fredrik Göthlin.

De gör inte detta för att tjäna pengar utan målet är att få in tillräckligt för att kunna göra en satsning även nästa år.

– Vi hoppas att det här går så bra att vi kan bygga vidare på det till nästa år. Vi vill ha en bredd och nästa år kan det bli exempelvis en dansbandskväll och det vore trevligt att arrangera något för barnen, säger Kenneth Björk.

– Vår ambition är att försöka samordna spelningarna med Oskarshamns-färjan. Vi lägger spelningarna lite tidigare för att folket sedan ska kunna gå till restaurangerna. Det är viktigt att vi samverkar med aktörer i samhället för det krävs samlade insatser för att få saker att hända, säger Göran Hillborg.

Annons

Blir det fler spelningar i år?

– Man vet aldrig vad som händer men tanken är att vi låter det stanna vid två spelningar i år. Det här året blir ett prövoår. Det är mycket logistik kring en konsert och för oss är det viktigt att göra två otroligt bra konserter så att både artisterna och besökarna blir nöjda, säger Kenneth Björk.

Vad har ni fått för reaktioner på projektet?

– Jag har bara hört positivt kring detta. Folk verkar tycka att det är kul att det händer något och det känns efterlängtat, säger Fredrik Göthlin.

Fredrik Göthlin, Kenneth Björk och Göran Hillborg.
Fredrik Göthlin, Kenneth Björk och Göran Hillborg.Foto: Alexander Jensen

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons