1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mängder med rutin när Kackelstugan avslutar sommaren

Kackelstugan avslutar sommaren starkt. Den 10 och 11 augusti gör Mikael Rickfors, Mats Ronander och Ola Magnell gemensamma spelningar och den 17 och 18 augusti kommer Plura med trio.
Plura Jonsson kommer till Kackelstugan den 17 och 18 augusti.
Foto: Alexander Jensen

Kackelstugan börjar närma sig slutet på en gedigen konsertsommar, totalt ska det bli 51 konserter med 42 artister/band. Det är veteranterna som får avsluta sommaren. Den 10 och 11 augusti gör Mikael Rickfors, Mats Ronander och Ola Magnell gemensamma spelningar.

– För oss i familjen ska det bli riktigt kul att Magnell, Rickfors och Ronander spelar tillsammans för det har vad vi vet aldrig hänt förut. Det kommer att bli en legendarisk spelning som varar länge, har bokningsansvarige Pelle Aldestam tidigare sagt till Ölandsbladet.

Det är verkligen en rutinerad trio med stora låtskatter som ställer sig på scenen. Mikael Rickfors gjorde soloalbumdebut 1975 och har totalt gett ut 12 soloalbum, han har även album med bland annat Hollies och Grymlings på meritlistan. Hans mest kända låt är kanske ”Vingar”.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Mat Ronander släppte sitt första soloalbum 1981 och har sedan dess gjort 13 album, senast 2018 då han släppte Mats Ronander & The Dusty Runners.

73-åriga Ola Magnell är uppväxt på Skällby gård i Kalmar och debuterade 1974 med albumet ”Påtalåtar”. Sedan starten har han gjort 15 album och några kända låtar är ”Påtalåten”, ”Nya Perspektiv” och ”Kliff”.

Han är en av två artister som har gett konserter på Kackelstugan varje sommar sedan de drog igång sin musiksatsning.

Den 17 och 18 augusti avslutar Plura med trio sommaren på Kackelstugan. Plura var med och grundade Eldkvarn som är ett Sveriges mest hyllade band och där han har skrivit och framfört de flesta låtarna. Totalt har Eldkvarn 24 album på meritlistan och ”Kärlekens tunga”, ”Fulla för kärlekens skull” och ”Pojkar pojkar pojkar” är några av de mest kända låtarna.

Förutom musiken har han även på senare år gjort sig känd genom att ha medverkat i flera tv-program, bland annat ”Så mycket bättre” och ”Mauro & Pluras kök” som han gjorde med Mauro Scocco.

Den 10 och 11 augusti kommer Ola Magnell tillsammans med Mikael Rickfors och Mats Ronander att göra två konserter.
Mats Ronander kommer till Kackelstugan för att tillsammans med Ola Magnell och Mikael Rickfors göra två konserter.

Läs mer

Öland

Sökinsats: Försvunnen 70-årig man återfunnen

En 70-årig demenssjuk man försvann vid 15-tiden på fredagen i trakten kring Rälla.

Öland

Hedmans hörna: Polarisering stad - land i en ny dimension

Det går inte att komma ifrån det. Hur vi än blockerar hjärnan och eventuell aktivitet i densamma så finns det där – viruset.

Öland

Krönika: Tankar från vallen, heden och mossen

Naturen har en enastående förmåga att läka. Inte bara sig själv utan också i många fall skavanker och trasighet hos oss människor.

Insändare

Insändare: Låt det ekologiska jordbruket växa i Kalmar län

Dagligvaruhandeln och konsumenter i Kalmar län kan bidra genom aktiva val.

Öland

Sommarrösten: Cecilia Uddén om sin öländska uppväxt och livet som Mellanösternkorre

Dagens öländska sommarröst är Cecilia Uddén som bland annat berättar om när hon blev kidnappad av Hizbollah.

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.