Annons
Kultur

Konstnär prisas ur Uddenberg-Nordingska Stiftelsen

Årets konstnärsbelöning på 40 000 kronor ur Uddenberg-Nordingska Stiftelsen går till Katarina Olausson Säll.
Lilla Brunneby • Publicerad 28 maj 2019
Katarina Olausson-Säll i in ateljé.
Katarina Olausson-Säll i in ateljé.Foto: Pressbild

I sitt måleri lyckas Katarina Olausson Säll med att på ett lågmält, skimrande språk, medryckande beskriva händelser i livet. Det kan vara en tältöppning där ett barnansikte hemlighetsfullt kikar ut, eller atmosfären runt Cykelgötes gamla, förfallna hus, när det sakta förflyttas längs bygatan för att omplaceras i Grönsaksgötes trädgård. Barn på isen som flyger fram på skridskor...

Katarina Olausson Säll bär på en egen melodi som ögat och örat älskar.

Uddenberg-Nordingska Stiftelsen delar årligen ut belöningar för att bland annat främja konstnärlig utbildning och undervisning. Det är direktavkastningen på förvaltat kapital som delas ut i belöningar. Stiftelsen har sedan starten 1983 delat ut mer än tre miljoner kronor. Stiftelsen står under länsstyrelsens tillsyn och leds av en styrelse bestående av representanter från Region Kalmar län, Mörbylånga kommun, Konstakademin och Länsstyrelsen i Kalmar län.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons