Annons
Kultur

Klart: Fler artister till Kackelstugan

Kackelstugan har utökat sommarens spelschema med ytterligare artister och extraspelningar. Men ännu är det inte helt klart.
Västra Sörby • Publicerad 26 februari 2018
Carl-Einar Häckner, Jumper och Henrik Schyffert är några av artisterna i Kackelstugans nya släpp.
Carl-Einar Häckner, Jumper och Henrik Schyffert är några av artisterna i Kackelstugans nya släpp.Foto: Pressbild

I söndags gjorde Kackelstugan ytterligare ett släpp med 12 spelningar och sex nya artister. Men mer kommer framöver.

– Jag hann inte bli helt klar med alla artister men samtidigt hade jag lovat att släppa den 25:e. Spelschemat är 95 procent klart och det kan bli ytterligare fem artister och tio kvällar, säger Pelle Aldestam, bokningsansvarig på Kackelstugan.

Annons

Klart är att Tomas Andersson Wij tillkommer med två spelningar, Thomas Stenström gör också två spelningar och varietéartisten Carl-Einar Häckner kommer tillbaka. Dessutom kommer KAAH, Niclas Frisk & Atomic Wings och 1990-tals-storheterna Jumper till Kackelstugan. Henrik Schyffert fick ställa in förra året men gör nu ett nytt försök tillsammans med Petrina Solange.

Klart är också att Cajsa-Stina Åkerström och Jack Vreeswijk och Timo Räisänen gör extraspelningar.

– Niclas Frisk och Atomic Wing kommer att bli sjukt bra. Det är nästan hela Atomic Swing som kommer, bara en originalmedlem saknas. Det får man inte missa.

En förändring är att Maria Andersson tvingades ställa in sin spelning.

– Hon tvingades tyvärr att ställa in.

Bokningsläget ser bra ut och Kackelstugan är hett på sociala medier.

– I nuläget har vi 12 000 biljetter och ungefär 70 procent är sålt. Vi lade ut det här på Facebook igår (läs söndag) och det har delats 3 500 gånger och nått 210 000 personer. Det är helt sjukt mycket. Det tickar på hela tiden och snart vet väl hela Sverige. Det är ”all over the place”.

Hittills är det 49 konserter med 40 akter. Det blir förmodligen rekord även i år.

– Vi har siktat på 60 konserter men det kommer nog att landa på 55 i slutändan. Det blir bra det också.

Vilka konserter ser du extra fram emot?

Annons

– Såklart Lisa Nilsson som aldrig har spelat här och Plura som inte har spelat här på många år. Jacob Hellman är en personlig favorit och är alltid jäkligt bra. Sedan ska det även bli kul att se Pontus och Amerikanerna, som gör en liten turné på grund av deras spelning hos oss.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons