Annons
Kultur

Klart: De här kommer till Kackelstugan – ”Helt fantastiskt”

Regeringen lättar på restriktionerna och då gasar Kackelstugan. Det kommer återigen att bli en konsertsommar med några av landets mest välkända artister.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Västra Sörby • Publicerad 31 maj 2021
2019 spelade Markus Krunegård senast på Kackelstugan, i sommar kommer han tillbaka.
2019 spelade Markus Krunegård senast på Kackelstugan, i sommar kommer han tillbaka.Foto: Arild Blid

Coronapandemin har drabbat Kackelstugan hårt, liksom många andra i den branschen. Vanligtvis brukar de ha 50 artister och fullsålt men förra sommaren blev det ett fåtal spelningar med 50 personer i publiken.

Men eftersom restriktionerna kommer att lättas blir det i år en konsertsommar på Kackelstugan med mellan 30 och 40 spelningar utomhus. Det genomförs i enlighet med rådande restriktioner och sittplatser med avstånd.

Annons

Det är minst sagt välkända artister som kommer dit i sommar. De har bland annat gjort klart med Loreen, Måns Zelmerlöv, Moneybrother. Men också Markus Krunegård, Sarah Klang, Tomas Andersson Wij, Anna Ternheim och Uno Svenningsson, Myra Granberg.

Pelle Aldestam, bokningsansvarig på Kackelstugan, berättar att fler spelningar presenteras senare i veckan.

– Det är helt fantastiskt. Jag har förberett en del men det är ändå bråda dagar för att hinna med allt som behöver göras. Vi kommer att ha utomhuskonserter på en större yta än tidigare och följer alla restriktioner och rekommendationer. Den första konserten blir den 2 juli men det blir inte lika många konserter som tidigare år.

Hur viktigt var det att restriktionerna lättades för er?

– Det hade varit ödesdigert för oss annars. Vi lever på kulturen och musiken, hade vi inte kunnat ha konserter i år så hade det varit ett oerhört hårt slag.

– Men vi är lite oroliga för hur sugna folk är på konserter. Nu kan vi bara gå på vår egna känsla. Tidigare har vi redan i januari vetat hur intresset ser ut, nu kommer vi bara veta någon vecka innan.

”Det är helt fantastiskt”
Pelle Aldestam
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons