Kultur

Kastrup är ett steg närmare målet – ”Vi är inte nöjda ännu”

Tre singlar och snart släpps Kastrup första EP. Deras musik har uppmärksammats stort det senaste halvåret men duon är inte nöjda ännu.
ÖLAND • Publicerad 6 maj 2018
Puppe Westberg och Timmie Strandberg bildar duon Kastrup som snart släpper sin första EP.
Puppe Westberg och Timmie Strandberg bildar duon Kastrup som snart släpper sin första EP.Foto: Christofer Nilsson

I oktober förra året släppte Kastrup singeln ”Try it all” som var duons första på två år. Sedan dess har de även släppt singlarna ”You and I” och ”Lucas”. Responsen har varit mycket god, flera svenska och internationella bloggar och musikmagasin har skrivit om Kastrup. De har också blivit uppmärksammade av Spotify, Apple Music och P3.

Nu laddar de för sin första EP. Den heter In Search Of Us och består av sex låtar varav de tre som redan har släppts. EP:n släpps den 11 maj och det blir releasefest både i Stockholm (den 9 maj) och Malmö (den 15 maj).

– Den röda tråden i EP:n är olika sorters relationer. Det är ett sökande efter den man är och det tror vi grundar sig i de man umgås med. Låtarna på EP:n tar upp kärleksrelationer, kompisrelationer och andra sorters relationer med utgångspunkt från oss, säger borgholmaren Puppe Westberg, som bildar Kastrup tillsammans med Timmie Strandberg.

Hur har det varit att jobba med EP:n?

– Tidigare har vi släppt en låt i taget men nu har vi haft en EP som mål. Då har vi haft ett annat arbetssätt och det har varit roligt. Nu släpper vi något som vi verkligen kan vara stolta över.

Tobias Ekqvist har producerat EP:n tillsammans med Kastrup och han har även mixat den.

– Han har betytt mycket för oss. Arbetet blir effektivare och det har varit viktigt att få respons från en tredje part när jag och Timmie kör fast.

Ni har fått mycket bra respons av välrenommerade hemsidor, känner ni att ni är i ropet?

– Vi är inte riktigt där vi vill vara ännu men det går framåt och det känns som att vi snart är där. Det är kul att vi omnämns och det bidrar till att vi får större publik.

– Vi tycker det här är väldigt roligt och vi är inte nöjda ännu. Vi har inte släppt EP:n ännu men vi är redan taggade på att spela in en ny för vi har mycket låtmaterial.

Vad är målet?

– Det är få förunnat men vi strävar efter att kunna leva på musiken. Det skulle vara roligt om det så bara handlade om deltid.

– Vi vill spela mer och släppa mer musik för att kunna nå ut till en större publik. Det hade också varit kul att nå fler i utlandet och få göra utlandsspelningar.

Kastrup kan numera helt koncentrera sig på musikskapandet. De har en person som hjälper dem med att boka spelningar och som ska marknadsföra deras EP både i Sverige och i utlandet.

– Det betyder mycket för oss att vi kan låta han göra det. För nu kan vi bara fokusera på det kreativa.

Har ni bokat några spelningar i sommar?

– Vi har en bokning klar och det är Eksjö Stadsfestival den 25 augusti. Sedan har vi en del på gång som inte är riktigt klara ännu. Vi ska också försöka spela på Öland, det vill vi gärna göra.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.