Annons
Kultur

Känsloladdat i Bonde söker fru: ”Jag blev orolig”

Nu har andra avsnittet av programmet sänts. Våra bönder fortsätter att dejta för fulla muggar och snart har de fått ett riktigt lyxproblem på halsen.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Näsby • Publicerad 11 oktober 2023 • Uppdaterad 2 november 2023
Mimmi Åsenius från Näsby är en av årets bönder som söker efter kärleken i Bonde söker fru.
Mimmi Åsenius från Näsby är en av årets bönder som söker efter kärleken i Bonde söker fru.Foto: TV4

Bönderna verkar nämligen tycka att alla brevskrivare är fantastiska. Känslorna sprudlar och hos vissa känns det nästan för bra för att vara sant. Kan det vara så att det uppstått kärlek vid första ögonkastet för några?

Mimmi Åsenius, köttbonde från Näsby på södra Öland, hoppas i början av säsongen att känslorna som väcks under sommaren ska växa och blomstra. Den speeddejting som inleds i första avsnittet fortsätter i det andra.

Annons

– Det är klart att det finns en favorit här i högen, säger hon i onsdagens avsnitt.

Mimmi ska nu dela ut solrosor till de sex killar hon vill ta med på en gruppdejt. Inför valet har det varit många tankar och hon känner att det finns några favoriter, men det är allt annat än lätt att välja efter bara fem minuters dejting.

Efter fina ord från killarna delas solrosor ut till Emil P, Jimmy och Erik. Därefter går det inte som planerat. Småländska skogsbonden Thomas säger att han håller på att svimma och utdelningen av blommorna får därför vänta. Vi får inte se hur det går för Thomas förrän i kommande avsnitt. Då får vi även se vilka som får ta emot de tre sista solrosorna. Sökandet efter den stora kärleken fortsätter.

***

Mimmi, hur har det känts nu när du sett dig själv på tv?

– Annorlunda. Man har själv upplevt det, men så blir det en helt annan känsla av att se det på tv. Känns nästan inte som att det är jag där på skärmen.

Var det svårt att välja ut sex av killarna som du vill ta med på en gruppdejt?

– Jag fick gå på magkänslan och hoppas på det bästa. Det svåra låg väl i att välja bort några som kanske hoppats på mer.

En av killarna håller på att svimma och du får då avvakta med att dela ut solrosor, hur kändes det?

– Väntan gjorde mig varken mer eller mindre. Men jag blev orolig för Thomas.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons