Annons
Kultur

Hyllad reggae-stjärna till Öland Roots

Öland Roots har släppt nya artister, bland annat kommer Syster Sol och tyska reggaestjärnan Gentleman.
Sandbergen • Publicerad 16 mars 2018
Öland Roots gör ett nytt artistsläpp, bland annat kommer Syster Sol och Gentleman.
Öland Roots gör ett nytt artistsläpp, bland annat kommer Syster Sol och Gentleman.Foto: Alexander Jensen

Öland Roots firar i sommar 15-årsjubileum och sedan tidigare är det klart att bland annat Helt Off med Timbuktu, Svenska Akademien och Steel Pulse kommer till festivalen.

Tidigare i veckan gjorde de ett nytt artistsläppt med Gentleman, Syster Sol, Markandeya, Antonio D, Lalibelle, Oya Rrriotsamba och Härvaro.

Annons

Gentleman har gjort sex studioalbum och beskrivs som en hyllad stjärna inom reggae-scenen.

– Han står på toppen av sin karriär och hans mäktiga liveframträdanden med bandet Evolution är en konsertupplevelse utöver det vanliga. På Öland kommer de att bjuda på en oförglömlig show, skriver Öland Roots i ett pressmeddelande.

Syster Sol gör en show tillsammans med ett gäng gästartister som exempelvis Aurelia Dey, Nayomi, Ward, Beri, Minona och Dj Kippshu.

– Syster Sol samlar sina favoriter och bjuder på en musikaliskt hyllning till kvinnan. Vi firar detta och vårt 15-årsjubileum med en mind blowing show som sätter trend. Det blir en scenfest med tunga artister, dansare och dj:s, skriver Öland Roots i ett pressmeddelande.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons