Annons
Kultur

Förhoppningen är att hitta skådespelare lokalt

– Jag vill ha skådespelare härifrån, jag älskar Öland och tycker om människorna här, säger Alexandre Ottoveggio som i lördags hade audition för sin kommande kortfilm Fury man i Rällapaviljongen.
Rälla • Publicerad 14 april 2019 • Uppdaterad 15 april 2019
Alexandre Ottoveggio höll audition i Rällapaviljongen i lördags. Här fotograferar han Therés Nordström som var en av de sökande till rollerna som ska tillsättas.
Alexandre Ottoveggio höll audition i Rällapaviljongen i lördags. Här fotograferar han Therés Nordström som var en av de sökande till rollerna som ska tillsättas.Foto: Carin Svensson

Men uppslutningen av sökande till rollerna var inte jättestor och Alexandre konstaterar att om han inte får tag i folk från närområdet så tvingas han att söka på annat håll.

Knappt ett tiotal personer hade kommit för att träffa Alexandre innan Ölandsbladet lämnade platsen för auditionen. Då skulle han sitta kvar ytterligare ett par timmar och hoppades att tillströmningen skulle öka.

Annons

Therés Nordström var en av de sökande till rollen som kvinna i 30-35-årsåldern. Hon visste efter att ha träffat Alexandre inte så mycket om utgången av deras möte men hon hade en positiv känsla.

– Jag vill bli skådespelare och jag har varit med i ett par kortfilmer för Linnéuniversitetet och är även med i revyn i Nybro, där jag både regisserar, spelar flera roller, sjunger och dansar, säger hon.

Förutom skådespelare så efterlystes det, enligt tidigare uppgift till Ölandsbladet, även bilar och motorcyklar till filmen, som i sin helhet ska spelas in här på Öland. Och en del ägare av amerikanska veteranbilar dök under lördagen upp med sina åk och tyckte det skulle vara roligt om deras fordon kom med i filmen. När det gällde bilar hade Alexandre utöver det en liten specialönskan:

– Jag skulle vilja hitta en äldre man som har en hund och en pickup från 60-70-talet, säger han och tänker att hela ekipaget skulle ha en roll ihop.

Han söker också efter en kvinna i åldern 30-35 år och en man i 35-40-årsåldern. De ska båda ha tuff utstrålning, kvinnan ska ha långt hår och kunna prata god engelska och mannen ska gärna ha ett utseende likt en hojåkare. En polisroll ska också tillsättas till filmen.

– Men jag fäster egentligen inte så stor vikt vid åldern utan tittar mer på hur personen är, säger Alexandre.

Om tio dagar ungefär planerar han att börja spela in. Han vill inte avslöja för mycket om filmens handling men berättar att det ska handla om ett problemskapande par på rymmen och han liknar dem till viss del vid en sorts Bonnie och Clyde.

– Men kvinnan i min film vill sluta med det de gör, det vill inte mannen. De kommer att möta människor som visar dem ett bättre sätt att leva, säger Alexandre och tillägger att filmen både är en dramafilm och en komedi.

Hans film kommer att ha sin premiär på en filmfestival i USA men han vill gärna också kunna visa den på någon biograf här på Öland eftersom ön ligger honom varmt om hjärtat, filmen spelas in här och han dessutom bor här året runt sedan åtta år tillbaka.

Under några timmar på lördagen satt Alexandre Ottoveggio framför Rällapaviljongens scen och träffade människor som var intresserade av att spela i hans film Fury man.
Under några timmar på lördagen satt Alexandre Ottoveggio framför Rällapaviljongens scen och träffade människor som var intresserade av att spela i hans film Fury man.Foto: Carin Svensson

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons