1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Förhoppningen är att hitta skådespelare lokalt

– Jag vill ha skådespelare härifrån, jag älskar Öland och tycker om människorna här, säger Alexandre Ottoveggio som i lördags hade audition för sin kommande kortfilm Fury man i Rällapaviljongen.
Alexandre Ottoveggio höll audition i Rällapaviljongen i lördags. Här fotograferar han Therés Nordström som var en av de sökande till rollerna som ska tillsättas.
Foto: Carin Svensson

Men uppslutningen av sökande till rollerna var inte jättestor och Alexandre konstaterar att om han inte får tag i folk från närområdet så tvingas han att söka på annat håll.

Knappt ett tiotal personer hade kommit för att träffa Alexandre innan Ölandsbladet lämnade platsen för auditionen. Då skulle han sitta kvar ytterligare ett par timmar och hoppades att tillströmningen skulle öka.

Therés Nordström var en av de sökande till rollen som kvinna i 30-35-årsåldern. Hon visste efter att ha träffat Alexandre inte så mycket om utgången av deras möte men hon hade en positiv känsla.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Jag vill bli skådespelare och jag har varit med i ett par kortfilmer för Linnéuniversitetet och är även med i revyn i Nybro, där jag både regisserar, spelar flera roller, sjunger och dansar, säger hon.

Förutom skådespelare så efterlystes det, enligt tidigare uppgift till Ölandsbladet, även bilar och motorcyklar till filmen, som i sin helhet ska spelas in här på Öland. Och en del ägare av amerikanska veteranbilar dök under lördagen upp med sina åk och tyckte det skulle vara roligt om deras fordon kom med i filmen. När det gällde bilar hade Alexandre utöver det en liten specialönskan:

– Jag skulle vilja hitta en äldre man som har en hund och en pickup från 60-70-talet, säger han och tänker att hela ekipaget skulle ha en roll ihop.

Han söker också efter en kvinna i åldern 30-35 år och en man i 35-40-årsåldern. De ska båda ha tuff utstrålning, kvinnan ska ha långt hår och kunna prata god engelska och mannen ska gärna ha ett utseende likt en hojåkare. En polisroll ska också tillsättas till filmen.

– Men jag fäster egentligen inte så stor vikt vid åldern utan tittar mer på hur personen är, säger Alexandre.

Om tio dagar ungefär planerar han att börja spela in. Han vill inte avslöja för mycket om filmens handling men berättar att det ska handla om ett problemskapande par på rymmen och han liknar dem till viss del vid en sorts Bonnie och Clyde.

– Men kvinnan i min film vill sluta med det de gör, det vill inte mannen. De kommer att möta människor som visar dem ett bättre sätt att leva, säger Alexandre och tillägger att filmen både är en dramafilm och en komedi.

Hans film kommer att ha sin premiär på en filmfestival i USA men han vill gärna också kunna visa den på någon biograf här på Öland eftersom ön ligger honom varmt om hjärtat, filmen spelas in här och han dessutom bor här året runt sedan åtta år tillbaka.

Under några timmar på lördagen satt Alexandre Ottoveggio framför Rällapaviljongens scen och träffade människor som var intresserade av att spela i hans film Fury man.
Foto: Carin Svensson

Läs mer

Öland

Sommarlov hos mormor på Öland

”Vad ska vi göra idag?” Den frågan brukar vanliga år ge mängder av förslag, då det alltid finns något att sysselsätta sig med hos mormor.

Öland

Efterlyser bättre skyltning på cykelväg

Ett par från Kalmar har skrivit till Eddie Forsman, ordförande i styrgruppen för projekt Ölandsleden, med förslag till förbättringar.

Sport

Trafikbesvären följdes av mardrömsstart i premiären

IFK stördes av de öländska bilköerna på väg till seriepremiären.

Ridsport

Eriksson klar för SM - men avstår

Ryttaren satsar mot annan tävling: ”Vill samla mer rutin”

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Öland

Lyssna på årets öländska sommarröster

Mycket är annorlunda på Öland i sommar. Men Ölandsbladets sommarröster kommer att höras som vanligt.