unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Förhoppningen är att hitta skådespelare lokalt

– Jag vill ha skådespelare härifrån, jag älskar Öland och tycker om människorna här, säger Alexandre Ottoveggio som i lördags hade audition för sin kommande kortfilm Fury man i Rällapaviljongen.
Alexandre Ottoveggio höll audition i Rällapaviljongen i lördags. Här fotograferar han Therés Nordström som var en av de sökande till rollerna som ska tillsättas.
Alexandre Ottoveggio höll audition i Rällapaviljongen i lördags. Här fotograferar han Therés Nordström som var en av de sökande till rollerna som ska tillsättas.
Foto: Carin Svensson

Men uppslutningen av sökande till rollerna var inte jättestor och Alexandre konstaterar att om han inte får tag i folk från närområdet så tvingas han att söka på annat håll.

Knappt ett tiotal personer hade kommit för att träffa Alexandre innan Ölandsbladet lämnade platsen för auditionen. Då skulle han sitta kvar ytterligare ett par timmar och hoppades att tillströmningen skulle öka.

Therés Nordström var en av de sökande till rollen som kvinna i 30-35-årsåldern. Hon visste efter att ha träffat Alexandre inte så mycket om utgången av deras möte men hon hade en positiv känsla.

– Jag vill bli skådespelare och jag har varit med i ett par kortfilmer för Linnéuniversitetet och är även med i revyn i Nybro, där jag både regisserar, spelar flera roller, sjunger och dansar, säger hon.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Förutom skådespelare så efterlystes det, enligt tidigare uppgift till Ölandsbladet, även bilar och motorcyklar till filmen, som i sin helhet ska spelas in här på Öland. Och en del ägare av amerikanska veteranbilar dök under lördagen upp med sina åk och tyckte det skulle vara roligt om deras fordon kom med i filmen. När det gällde bilar hade Alexandre utöver det en liten specialönskan:

– Jag skulle vilja hitta en äldre man som har en hund och en pickup från 60-70-talet, säger han och tänker att hela ekipaget skulle ha en roll ihop.

Han söker också efter en kvinna i åldern 30-35 år och en man i 35-40-årsåldern. De ska båda ha tuff utstrålning, kvinnan ska ha långt hår och kunna prata god engelska och mannen ska gärna ha ett utseende likt en hojåkare. En polisroll ska också tillsättas till filmen.

– Men jag fäster egentligen inte så stor vikt vid åldern utan tittar mer på hur personen är, säger Alexandre.

Om tio dagar ungefär planerar han att börja spela in. Han vill inte avslöja för mycket om filmens handling men berättar att det ska handla om ett problemskapande par på rymmen och han liknar dem till viss del vid en sorts Bonnie och Clyde.

– Men kvinnan i min film vill sluta med det de gör, det vill inte mannen. De kommer att möta människor som visar dem ett bättre sätt att leva, säger Alexandre och tillägger att filmen både är en dramafilm och en komedi.

Hans film kommer att ha sin premiär på en filmfestival i USA men han vill gärna också kunna visa den på någon biograf här på Öland eftersom ön ligger honom varmt om hjärtat, filmen spelas in här och han dessutom bor här året runt sedan åtta år tillbaka.

Under några timmar på lördagen satt Alexandre Ottoveggio framför Rällapaviljongens scen och träffade människor som var intresserade av att spela i hans film Fury man.
Under några timmar på lördagen satt Alexandre Ottoveggio framför Rällapaviljongens scen och träffade människor som var intresserade av att spela i hans film Fury man.
Foto: Carin Svensson

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Höstmys i Borgholm

Öland

Höstmys i Borgholm

Ett höstpyntat Borgholm med halmbalar och pumpor och lite musik i gathörnen är vad som väntar den som är där den sista helgen i september.