Kultur

Efterlyser 100 statister till filminspelning

Musikprojektet Eldmörja ska spela in en av sina filmer i Albrunna stenbrott. För att planerna ska gå i lås krävs helst 100 statister. Och det är snabba ryck, inspelningen sker redan på torsdag kväll.
Albrunna • Publicerad 23 maj 2018
På torsdag kväll förvandlas stenbrottet i Albrunna till en filminspelningsplats. Då önskar Eldmörjas skapare att hundratalet personer sluter upp för att göra projektet möjligt.
På torsdag kväll förvandlas stenbrottet i Albrunna till en filminspelningsplats. Då önskar Eldmörjas skapare att hundratalet personer sluter upp för att göra projektet möjligt.Foto: Malin Edeborg

– Vi har några stycken, men har problem att hitta fler. Men det går åt hundratalet personer om man får drömma, säger Roine Magnusson, fotograf i musikprojektet Eldmörja.

Filminspelningen sker i Albrunna stenbrott på torsdag kväll. En del av statisterna ska stå stilla uppe vid stenbrottets kant, medan resterande ska dansa runt en brinnande blomma nere i stenbrottet.

Alvartrion, som har skapat de låtar som filmatiseras, kommer att spela live i spelbrottet under inspelningen.

– Så det blir som en konsert samtidigt, säger Roine Magnusson.

Projektet Eldmörja är helt idéellt, så även statisterna ställer upp på idéell basis. Mer information om tidpunkt och detaljer finns på projektets Facebooksida.

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.