Kultur

”Drömmen har alltid varit att skriva något eget”. Nu releasefest av boken Drottningklockan

I fredags släpptes romanen Drottningklockan, skriven av Elisabeth Öhman, boendes i Gillberga. Boken är en fartfylld äventyrsroman med en central handling belägen på Blå jungfrun.
Gillberga • Publicerad 16 juni 2018 • Uppdaterad 29 juni 2018
Idag, fredag, släpps romanen Drottningklockan, skriven av Elisabeth Öhman.
Idag, fredag, släpps romanen Drottningklockan, skriven av Elisabeth Öhman.Foto: Natalia Johansson

Under 40 års tid har Elisabeth Öhman arbetat som copywriter, journalist och skribent. 2015 gav hon ut reportageboken ”Svenska Ostron- havets juveler” och nu släpps hennes nya bok Drottningklockan som är den första delen i en trilogi där urmakaren Aron är huvudkaraktär.

Om boken: Under spektakulära former stjäls drottning Marie-Antoinettes magnifika fickur från ett museum i Jerusalem. Tjuven kommer undan och flyr utomlands där han håller sig undan och byter identitet. Men att ha ett värdefullt och välkänt stöldgods i sin ägo är farligt och han bestämmer sig för att låta någon annan gömma klockan tills tiden är inne att sälja den vidare. Aron är en annorlunda kyrkogårdsvaktmästare som tack vare sitt brinnande intresse för klockor oväntat blir förvaltare till det stulna uret. Detta blir upptakten på en mångårig katt- och råttalek mellan den undre världen och den intet ont anande urmakaren, som tas med på en fartfylld resa runt jorden. I bakgrunden finns även ungdomskärleken Maggan och en okänd dotter som gör spionkarriär inom MI6 i London. Kommer sanningen fram? Och kommer drottningens klocka att hitta hem?

– Drömmen har alltid varit att skriva något eget, säger författarinnan som laddar inför releasefest idag, men då i hemstaden Nyköping.

Den 19 Juli signeras boken vid Borgholms Bokhandeln.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.