1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Borgholm Brinner lockar från när och fjärran

På fredagseftermiddagen började alla rocksugna att samlas runt entrén till metalfestivalen Borgholm Brinner i Borgholms slottsruin. Det är en bra plats att ha konserter på tycker de besökare som Ölandsbladet har pratat med.
Philip Hansell, Kristianstad, och Olivia Kjellberg Persson, Ängelholm, såg fram emot att tillbringa fredagseftermiddagen och -kvällen på Borgholm Brinner, det är första gången de besöker festivalen. De ser särskilt fram emot att höra In Flames, Hardcore Superstar och Skraeckoedlan.
Foto: Carin Svensson

Musik- och festivalsugen publik kommer till slottsruinen från alla håll och kanter, allt från Italien till Byxelkrok.

– Jag har kommit hit enbart för festivalen, jag var i Göteborg några dagar och sedan kom jag hit och ska spendera tre dagar här, säger Valerio Ficarra som har åkt till Borgholm från Italien och även besökte förra årets upplaga av Borgholm Brinner.

Metalfestivalen Borgholm Brinner startade på fredagseftermiddagen och en stund före insläpp började publiken samlas vid den soldränkta entrén. Många var på plats i området redan innan, kanske för att ta en bit mat på restaurangen på Höjden eller bara för att invänta insläpp.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Fredagens band är Skraeckoedlan, Hardcore Superstar, Of Mice & Men, At the gates och In Flames.

Bland favoriterna hos de besökare vi pratar med är In Flames dominerande.

– De har det där lilla extra, kvalitet, och de får igång publiken, säger Emil Tobiasson som tillsammans med kompisarna Mattias Doshé och Robert Thoresson väntar i skuggan utanför entrén.

De Ölandsbladet har pratat med tycker att Borgholms slottsruin är en passande plats för konserter och att en metalfestival med namnet Borgholm Brinner passar särskilt bra.

Lördagens band är Bombus, Witchcraft, Turbonegro, Opeth och In Flames.

Valerio Ficarra var på Borgholm Brinner förra året också, han har åkt från Italien för att besöka festivalen men har passat på att på vägen till Borgholm även besöka London och Göteborg och ska sedan vidare till Stockholm några dagar. Han tycker att slottsruinen är en väldigt speciell plats som passar särskilt bra för en sådan här festival.
Foto: Carin Svensson
Anton Nilsson, Byxelkrok, och Simon Samuelsson, Kalmar, besöker Borgholm Brinner för första gången och ser framför allt fram emot att höra och se In Flames.
Foto: Carin Svensson
Robert Thoresson, Emil Tobiasson och Mattias Doshé väntade i skuggan på att insläppet skulle börja. De har åkt cirka trettio mil, från Länghem utanför Borås, för att vara med på festivalen och ser särskilt fram emot In Flames spelning.
Foto: Carin Svensson
Viktor Schalin har tagit med sig sin syster Caroline Schalin till Borgholm Brinner, de har åkt från Jönköping och ska vara med på festivalen under fredagen, det besöker den för första gången. De ser särskilt fram emot att hör At the gates och Skraeckoedla samt In Flames.
Foto: Carin Svensson
Tobias Book, Emmaboda, och Liam Adén, Vassmolösa, stod längst fram när det närmade sig insläpp. Favoritbanden är Hardcore Superstar och In Flames.
Foto: Carin Svensson

Läs mer

Öland

Dagens ros

Tack

Familj

Begravningsgudstjänst

Begravningsgudstjänst i Nådens kapell

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Rånet mot ICA i Böda

Efter rånet: ”Tack för ert stöd”

Ica i Böda har öppnat igen.

Öland

Mordbranden: Misstänkt begärs omhäktad

19-åringen från Mellansverige som sitter häktad för den anlagda branden i Färjestaden för tre veckor sedan begärs under tisdagen bli omhäktad.

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt