GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Avantgardet släpper nya låtar – ”Känns helt overkligt”

Det öländska bandet Avantgardet släpper idag två nya låter och meddelar att de återigen ska ut på vägarna.
Avantgardet släpper idag de nya låtarna ”Bottna” och ”Shutter Island”.
Avantgardet släpper idag de nya låtarna ”Bottna” och ”Shutter Island”.
Foto: Pressbild

Idag släpper Avantgardet två nya låtar och därmed har ett nytt sound och riktning skapats för bandet. Huvudsingeln ”Bottna” beskrivs vemodigt dansant som gjord för sena sommarnätter. Med b-sidan ”Shutter Island” fortsätter Avantgardets Rasmus Arvidsson utforska sitt brittiska musikarv. Samtidigt annonserar det hyllade livebandet i ett pressmeddelande att de i höst ska ut på en ny turné.

– Känslan jag försöker förmedla är de där första sommarkvällarna som kan vara de bästa, men just av den anledningen också de allra mest ensamma i ens liv. Det lite monotona och upprepande uttrycket är väldigt intressant för mig och känns självklart att jobba med som en spegel av året som gått. Men det verkligt spännande och utmanande är att kombinera det med en hoppfullhet nu när vi äntligen kan blicka framåt bortom isoleringen, säger Rasmus Arvidsson om låtarna.

Den 1 oktober ger sig det flerfaldigt Grammisnominerade bandet ut på vägarna igen, då det bland annat blir blir stopp i Stockholm, Uppsala och Linköping.

– Det känns helt overkligt att äntligen få planera för att ge sig ut och sjunga och spela tillsammans med vår publik igen. Det brukade ju alltid vara väldigt känslosamt och spelningar som vi aldrig ville skulle ta slut redan före pandemin så jag vågar inte tänka på hur det kommer bli nu när vi står där igen efter ett sånt här långt uppehåll. Vi har ju dessutom hunnit släppa väldigt många nya låtar som vi aldrig spelat live så det finns väl risk för att arrangören måste dra strömmen för att tysta oss, vilket i och för sig vore långt ifrån första gången det hände, säger Rasmus Arvidsson.

Fakta

Turnéplan

1 oktober Malmö Plan B (Garage)
2 oktober Jönköping The Hush Hush Club
23 oktober Stockholm Slaktkyrkan
29 oktober Uppsala Katalin And All That Jazz
30 oktober Borås Pumphuset
6 november Linköping Skylten

Läs mer