GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Från Las Vegas till Borgholm: Öländsk film klar för visning

Fem månader efter att filmaren och regissören Alexandre Ottoveggio sökte skådespelare via audition i Rällapaviljongen är nu filmen ”Fury man” färdig. Nu berättar Alexandre att premiärvisningen av den blir på Folkan i Borgholm, den 20 oktober.
Öland • Publicerad 9 september 2019 • Uppdaterad 9 september 2019
Nu är det klart att Alexandre Ottoveggios film Fury man visas på Folkan i Borgholm, den 20 oktober blir det premiär.
Nu är det klart att Alexandre Ottoveggios film Fury man visas på Folkan i Borgholm, den 20 oktober blir det premiär.

– Jag hittade skådespelare och alla var väldigt professionella, säger Alexandre Ottoveggio.

Filmen kom först som en kortfilm på tio minuter men för ungefär en vecka sedan var en 25-minutersversion klar och den kommer att ha premiär på Folkan i Borgholm.

– Jag tycker om att göra film för bio och för festivaler, säger han.

Samtidigt som han nu har fått klartecken att filmen ”Fury man” ska visas för folket så gör han sig även redo för att åka just till en filmfestival i Las Vegas. Där är nämligen en film som han gjorde i USA 2015 nominerad i kategorin ”Best filmdirector” (bästa filmregissör). Filmen heter ”When its not your time”.

Nu i september kommer också en film med namnet ”Another day om earth”, som han har gjort i Stockholm, att visas på biograf där.

Alexandre tycker om att göra action-komedier och dramer. Han tycker att det är viktigt med bra ljud och bra bild i filmerna och han vill gärna ha originalmusik som är skriven till just den film den ska vara till. Under arbetet med Fury man upptäckte han flera bra skådespelare och han är väldigt glad över att ha fått hjälp av Daniel Olsson på Rällapaviljonen med att hitta folk till filmen. Alexandre tycker att det har varit väldigt bra att spela in på Öland.

Flera av de skådespelare som han fick kontakt med i samband med auditionen till Fury man har han också anlitat när han i sommar har spelat in ytterligare en kortfilm, ”Breaking soul”. Den hoppas han på att kunna ha klar omkring februari nästa år.

Han gör helst kortfilmer och eftersom han inte har några sponsorer så sker produktionen med liten budget.

– Jag tycker om att berätta historier, säger han och tillägger att han kan få idéer till filmer lite var som helst och när som helst.

Idén till Fury man fick han till exempel när han var på Karums alvar och då satte han sig genast ner och började skriva på den. Alexandre inspireras av platser som Öland, USA och Casablanca (hans födelsestad). Han konstaterar att han har varit på många öar men ingen som är som Öland, här är det speciellt.

Alexandre Ottoveggio har mycket på gång just nu, förutom visning av Fury man blir det visning av en annan film i Stockholm samt en resa till Las Vegas för medverkan i en filmfestival där.
Alexandre Ottoveggio har mycket på gång just nu, förutom visning av Fury man blir det visning av en annan film i Stockholm samt en resa till Las Vegas för medverkan i en filmfestival där.
Foto: Carin Svensson
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer