1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Från Las Vegas till Borgholm: Öländsk film klar för visning

Fem månader efter att filmaren och regissören Alexandre Ottoveggio sökte skådespelare via audition i Rällapaviljongen är nu filmen ”Fury man” färdig. Nu berättar Alexandre att premiärvisningen av den blir på Folkan i Borgholm, den 20 oktober.
Nu är det klart att Alexandre Ottoveggios film Fury man visas på Folkan i Borgholm, den 20 oktober blir det premiär.

– Jag hittade skådespelare och alla var väldigt professionella, säger Alexandre Ottoveggio.

Filmen kom först som en kortfilm på tio minuter men för ungefär en vecka sedan var en 25-minutersversion klar och den kommer att ha premiär på Folkan i Borgholm.

– Jag tycker om att göra film för bio och för festivaler, säger han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Samtidigt som han nu har fått klartecken att filmen ”Fury man” ska visas för folket så gör han sig även redo för att åka just till en filmfestival i Las Vegas. Där är nämligen en film som han gjorde i USA 2015 nominerad i kategorin ”Best filmdirector” (bästa filmregissör). Filmen heter ”When its not your time”.

Nu i september kommer också en film med namnet ”Another day om earth”, som han har gjort i Stockholm, att visas på biograf där.

Alexandre tycker om att göra action-komedier och dramer. Han tycker att det är viktigt med bra ljud och bra bild i filmerna och han vill gärna ha originalmusik som är skriven till just den film den ska vara till. Under arbetet med Fury man upptäckte han flera bra skådespelare och han är väldigt glad över att ha fått hjälp av Daniel Olsson på Rällapaviljonen med att hitta folk till filmen. Alexandre tycker att det har varit väldigt bra att spela in på Öland.

Flera av de skådespelare som han fick kontakt med i samband med auditionen till Fury man har han också anlitat när han i sommar har spelat in ytterligare en kortfilm, ”Breaking soul”. Den hoppas han på att kunna ha klar omkring februari nästa år.

Han gör helst kortfilmer och eftersom han inte har några sponsorer så sker produktionen med liten budget.

– Jag tycker om att berätta historier, säger han och tillägger att han kan få idéer till filmer lite var som helst och när som helst.

Idén till Fury man fick han till exempel när han var på Karums alvar och då satte han sig genast ner och började skriva på den. Alexandre inspireras av platser som Öland, USA och Casablanca (hans födelsestad). Han konstaterar att han har varit på många öar men ingen som är som Öland, här är det speciellt.

Alexandre Ottoveggio har mycket på gång just nu, förutom visning av Fury man blir det visning av en annan film i Stockholm samt en resa till Las Vegas för medverkan i en filmfestival där.
Foto: Carin Svensson

Läs mer

Öland

Sommarlov hos mormor på Öland

”Vad ska vi göra idag?” Den frågan brukar vanliga år ge mängder av förslag, då det alltid finns något att sysselsätta sig med hos mormor.

Öland

Efterlyser bättre skyltning på cykelväg

Ett par från Kalmar har skrivit till Eddie Forsman, ordförande i styrgruppen för projekt Ölandsleden, med förslag till förbättringar.

Sport

Trafikbesvären följdes av mardrömsstart i premiären

IFK stördes av de öländska bilköerna på väg till seriepremiären.

Ridsport

Eriksson klar för SM - men avstår

Ryttaren satsar mot annan tävling: ”Vill samla mer rutin”

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Fotboll

Mästarna kvar på tronen - nollade RM i finalen

Färjestaden bärgade sjunde raka ÖM-guldet.