Annons

Visa medmänsklighet

Insändare • Publicerad 4 februari 2014

Först vill jag tacka dig Margareta Lööf-Johansson för din klargörande insändare i tisdagens tidning. En människa som sätter sig i bilen med den promillehalten är en sjuk människa som hade behövt hjälp långt tidigare än vad som nu förhoppningsvis blir fallet.

Det handlar alltså inte om dåligt omdöme som du Göran Backrot tycks tro det vet jag av egen erfarenhet mycket väl. Det dåliga omdömet visar du genom orden "Oacceptabelt med rattfull ledamot." Ni kör väl inte bil på mötena?

Annons

Handlingsplaner i all ära (Jag tror det finns i Borgholm om jag minns rätt från min tid i socialnämnden) men här handlar det om medmänsklighet, empati och sunt förnuft, det som nu denna människa får av sin gruppledare och övriga partikamrater. Jag blir varm inombords när jag läser att ni finns bakom henne och kan inte låta bli att dra en parallell till Gudrun Schymans missbruk för ett antal år sedan.

Då skrek några högljudda politiker att nu måste hon avgå. Vi kan inte ha en full partiledare. Bilden av hennes frimodiga framträdande i TV med partiledningen bakom sig var en del i hennes tillnyktrande och en bild av mogna och kärleksfulla partivänner.

Som alkoholist kan man vara med i ett kommunfullmäktige vara partiledare eller kyrkoherde som jag. Det har gått utmärkt och lagt en ny dimension till livet, en dimension som jag inte önskar någon annan. En dimension som går att leva med i ett öppet klimat där människor tar hand om varandra och inte förfasar sig med krigsrubriker över en människa som nu upplever ett helvete.

Jag ställer gärna upp och hjälper till med hur vi på bästa sätt tar hand om våra arbetskamrater och politikervänner. Jag har varit med och tagit fram ordningar för detta på stiftsnivå och hos företag.

 

 

Peter A. Wingren

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons