Annons

Vem tror längre på politikernas löften?

Insändare • Publicerad 11 februari 2013

Inför valet 2010 lovade centern i Borgholms kommun högtidligt att alla skolor i kommunen skulle få vara kvar. Bland annat med årskurserna 1 - 6 i både Köpingsvik, Rälla, Gärdslösa, Runsten och Viktoriaskolan. Det står t o m inskrivet i Centerns Valmanifest för Borgholms kommun.

Redan innan halvlek i valperioden har borgholmscentern glömt detta löfte och offrar en av skolorna (som råkat bli skolan i Runsten). Inte på grund av brist på skolbarn utan endast på grund av missriktad spariver!

Annons

Nästa valsvek är att man skickar samtliga barn som ska börja i årskurs sex i någon av dom kvarvarande av ovannämnda skolor att istället börja sexan i Slottsskolan, en skola med bara äldre elever och där droger florerar, vilket naturligtvis kan skapa otrygghet för både dessa blivande sjätteklassare och deras föräldrar.

Nu lovar man plötsligt guld och gröna skogar till de föräldrar i Runsten som vill sätta sina barn i skola i Gärdslösa istället för i Gårdby (där barnen verkligen kan gå även i årskurs sex). Detta lovar man i den centerstyrda utbildningsnämnden trots att man fortfarande måste spara och inga pengar lär ha för att infria sina löften!

Hur i helsicke kan politikerna tro att folket i Runsten ska kunna lita på dem denna gång???!!!

Det enda sätt som politikerna kan komma ur det hela med hedern i något så när behåll är att själva riva upp sitt beslut att stänga skolan i Runsten och istället låta alla skolorna vara kvar!

Samt låta bli att placera sexorna i Slottsskolan!

Per Lublin

Nya Ölandspartiet

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons