Värme och kreativitet på Öland Roots

I år har jag varit på Öland Roots för första gången. Förundrad blev jag över den värme, vänlighet, kreativitet och jämförelsevis goda nykterhet som rådde där – och så den härliga åldersblandningen från 0 till 75 år, eller mer.
Publicerad 18 juli 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten lovordar Öland Roots.
Insändarskribenten lovordar Öland Roots.Foto: Arkiv

I år har det dock tydligen uppdagats mera droger och högljudhet än tidigare. Det är tråkigt. Särskilt som det leder till att en del (som själva inte har varit där) menar att festivalen borde stoppas.

Öland Roots-ledningen har en tydlig anti-drogpolicy och samarbetar aktivt bland annat med polisen, för att folk ska känna sig säkra. Enligt Kalmars lokalmedias rapportering har runt 1 procent av deltagarna kommits på med droger av något slag. Det är så klart för mycket, det borde vara noll, men samtidigt: vilken rockkonsert eller större fotbollsmatch klarar den låga nivån vad det gäller den aggressionsbefrämjande drogen alkohol? Där handlar det om minst det 10-dubbla, och då inte om de ”lite glada”, utan personer under grov berusning.

Nej, var inte bara kritiska, häng i stället med själva på Öland Roots nästa år och hjälp till att upprätthålla den trygga och vänliga atmosfären!

Maggie Creutzer, alkohol- och drogfri 69-åring.