Annons

”Varför stängt den 15 juli???”

Insändare • Publicerad 20 juli 2007

Söndagen den 15 juli måste vara den mest intensiva turistdagen på Öland under hela året. Kronprinsessan Victorias födelsedag hade lockat tiotusentals turister och journalister, inte bara från Sverige utan från en rad länder. Vad gör då de turistansvariga på Öland? Jo, stänger turistbyrån i Borgholm.

Söndagsstängt mitt i juli! Det är faktiskt sant. Mängder av turister ryckte förgäves i den låsta dörren. Ett tyskt och ett danskt TV-team ville ha hjälp och tips om var de kunde ta de vackraste bilderna som sedan skulle visas, kanske för miljontals tittare, i de båda länderna. Ovärderlig reklam för turistnäringen. Nu filmade man istället den stängda dörren och intervjuade förvånade, irriterade och besvikna turister. Är det den turistreklamen Öland vill ha?

Annons

Varför denna usla service? Tala inte om ”guldkant” när Ni låser besökarna ute. Vi känner oss betydligt bättre omhändertagna och mer välkomna när hela Öland bjuder in till skördefest på höstkanten. Skärpning!

Sommarölänning

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons