Annons

Varför ljuger Staffan och Ilko om likviditetsproblem?

Denne tidning skrev häromdagen om att det nu gäller inköpsstopp i kommunens verksamheter under december och januari.
Publicerad 21 december 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Jag tror inte att våra medarbetare är så ekonomiskt oansvariga att de köper helt onödiga saker med kommunens pengar”, skriver Marcel van Luijn.
”Jag tror inte att våra medarbetare är så ekonomiskt oansvariga att de köper helt onödiga saker med kommunens pengar”, skriver Marcel van Luijn.Foto: Carin von Post

Enligt Staffan Larsson (C) finns det ”inga inga likviditetsbekymmer, det här handlar om att stimulera ekonomiskt ansvarstagande”. Och Ilko Corkovic (S) sa att det ”inte har med likviditeten att göra, det handlar om budgetdisciplin för att förhindra ”julhandel” ute i verksamheterna, med onödiga inköp i slutet av året.”

Någonting stämmer inte här.

Annons

I ett mejl till samtliga chefer inom kommunal verksamhet beskrivs just likviditetsbekymmer som anledning till denna besparingsåtgärd. Varför talar inte Staffan och Ilko sanning?

Om syftet med detta inköpsstopp är att förhindra ”onödiga inköp i slutet av året” som kommunalrådet påstår, år det ologiskt att stoppet även gäller januari månad ut.

Jag kan tycka att ”stoppa onödiga inköp” borde vara en året-runt-princip när man hanterar skattepengar. Jag tror inte att våra medarbetare är så ekonomiskt oansvariga att de köper helt onödiga saker med kommunens pengar om de inte blir tillsagda att låta bli. Majoritetens snack om budgetdiciplin, onödiga inköp och julhandel känns som ett hån mot alla kommunarbetare som dagligen gör sitt bästa inom den ansträngda budget som de har att jobba med.

Marcel van Luijn (M)


Oppositionspolitiker

Annons
Annons
Annons
Annons