Var är EU-flaggan?

Insändare • Publicerad 7 augusti 2012

Sverige, Norge, Danmark, Finland. Och så Ölandshjorten. Flaggorna fylls av ölandbrisen utmed ”Ströget” ned mot hamnen. Men fattas inte något?

Säga vad man vill om EU i dessa dagar, men Sverige är trots allt medlemsstat, inklusive Borgholms kommun. Åtskilliga miljoner har regnat över öländska näringsprojekt, främst inom lantbruket, leader m fl men inte en enda liten EU-flagga i sikte i kommunen. Inte heller på Strand Hotel, trots att minsta skrutthotell och pension ute i Europa har minst en EU-flagga.

Men visst ja, Strand har ju norska ägare och Norge står utanför, sånt kan spela in. I Kalmar har dock en och annan EU-flagga siktats mot skyn, har jag hört. Mörbylånga? Vet ej.

EU-flaggan ger internationell och välkomnande prägel i en turismkommun. För vi vill väl gärna ha hit EU-turister som spenderar?

Flagga stolt?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.