Vad vill man dölja?

Insändare • Publicerad 17 september 2012

Webbsändningarna har verkligen öppnat upp kommunfullmäktige och gör att vem som helst som har tillgång till en dator nu kan sitta hemma och följa ett kommunfullmäktigesammanträde och även i efterhand höra vad som sagts i debatten, t ex i ett visst ärende av intresse. Nu hotas detta demokratiska inslag av kommunfullmäktiges ordförande Jan Erici. Han vill nämligen att webbinspelningarna och webbsändningarna ska upphöra och skyller på att de "kostar för mycket".

Utvecklingen och tekniken på detta område har dock gått framåt. Det går idag att få webbsändningar till mycket lägre kostnad och nuvarande avtal för sändningarna skulle lätt kunna omförhandlas, så det är nog inte där som skon klämmer.

Istället anar jag mig till att Jan Erici inte vill att folk ska kunna sitta hemma och se hur pinsamt dåligt han leder sammanträdena.

Men ärligt talat? Varför ska man dölja det som sker under kommunfullmäktiges sammanträden. Alla invånare har ju inte möjlighet att gå dit och då är det ju en fördel att folk kan sitta och titta på det hemma när det passar dem.

Att upphöra med webb-sändningarna vore att dra ett gammaldags skynke över Borgholms kommunfullmäktige och ett stort steg baklänges i tiden. Webbsända kommunfullmäktigesammanträden blir allt vanligare över hela Sverige. Det är en service för invånarna och en öppen dörr som hör en modern kommun till!

Per Lublin

Kommunfullmäktigeledamot

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.