”Tragiskt med Södviksskolan”

Insändare • Publicerad 17 oktober 2008

INSÄNDARE

Jag gick på Södviksskolan under klass F till 6 och hade en väldigt bra skoltid där. Att veta att de andra små barn ska få åka lång väg bara för att gå i skolan när vi faktiskt har allmänskolplikt det känns inte rättvist.

Som vuxen kanske det är svårt att sätta sig in i denna situration men tänkt att du själv var ett barn som var tvungen att byta skola på direkten. Jag har nyligen börjat gymnasiet och anser att det är inte lätt att byta skola jag har bytt två gånger från Södviksskolan till Åkerboskolan för att gå högstadiet och sedan nu vidare till Jenny nyström skolans gymnasium.

Jag skulle inte vilja göra den flytten så tänk på era barn på om ni skulle vilja störa deras skolgång genom en ny flytt. Om de nu ska gå på Åkerboskolan eller på Köpingsvikskolan så kommer ju elevernas gemenskap troligen splittras och de måste lära känna nya vänner.

Så låt inte pengarna bestämma utan låt barnens bästa komma först. Vi finns, vi vill och vi kan.

En gammal trogen Södvikselev

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.