unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Tänk till när det gäller industriområdet Rosenfors”

Vi läste nyligen i Ölandsbladet att industriområdet i Rosenfors skall planläggas och utökas.
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nu är det ju tyvärr så att bostadsområdet och industriområdet ligger så nära inpå varandra och då måste man tänka till lite extra eftersom det är något man brukar undvika, då borde det gälla även vid en utökning av området.

På Kungsgårdsvägen är det idag mycket tung trafik vilket medför buller, damm rök från lastbilar som lastar och lossar från tidiga morgnar och även helger, även på vägarna upp mot gamla ridhuset och vägen upp mot Strömbacka går det dagligen transporter till avstjälpningsplatser för schaktmassor som blivit liggande i flera år, detta är inte bra då det är många som promenerar, barn leker och cyklar på Kungsgårdsvägen.

Det var också sagt från början att det skulle vara tyst industri i området men så har det tyvärr inte blivit, så något måste göras till exempel bullervall eller bullerplank eller dylikt längs industriområdet för att skärma av och skilja områdena från varandra, även ur estetisk synpunkt för det är inte särskilt vackert som det är idag med upplagsplatser av byggskrot och högar av grus och jord .

När det nu ska bli en utökning av industriområdet så måste infarten till området förläggas så att trafiken inte kommer upp mot bostadsområdet. Vi har skickat en skrivelse till kommunen om detta och hoppas att flera reagerar för det kommer att bli möjligt att yttra sig vid samrådsmöten längre fram i vår enligt kommunen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Ann-Britt och Göte Nilsson