”Ta det lugnt med vindkraft”

Insändare • Publicerad 28 januari 2008

Inlägg angående Solveig och Lars Hagströms insändare.

Tack för en sansad och saklig insändare om utbyggnaden av vindkraftverk på Öland. Jag hoppas att er vädjan till ”tjänstemän och kommunpolitiker att besinna sig i den allmänna vindkraftsyran” når fram till beslutsfattare.

Jag tror att vi är många som hyser samma oro som ni, över att vindkraftverken med tillhörande kraftledningsnät ovan jord kan komma att förstöra detta otroligt vackra landskap – Ölands största tillgång för turistnäringen. Det kan också komma att negativt påverka människors intresse för ett mera varaktigt eller permanent boende på ön.

Det finns andra förnyelsebara energikällor, där utveckling pågår inom såväl sol- som vågenergi. Alternativ som kan bli mindre störande för naturupplevelsen och som det också kommer att finnas förhållandevis goda möjligheter att utveckla på Öland. Låt oss tro att den fortsatta utbyggnaden sker med stor eftertänksamhet och klokskap, där man ser till helheten i stället för att lämna fritt spelrum åt entusiasterna!

Fritidshusägare sedan 17 år numera permanent boende kommuninvånare sedan 2004.

Börje Robertsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.