Ta ansvar och fatta beslut Lisbeth!

Insändare • Publicerad 23 oktober 2012

Kommunens ekonomi går back med miljonbelopp men inget görs och så har det varit de senaste mandatperioderna under Centerns styre.

Det går inte att hålla igång fler skolor än man har pengar och elever till. Antalet äldre blir fler men tyvärr minskar allt annat. Jobb, barn, skattekraft, turister med mera.

Se till att anpassa kommunens åtagande till rådande verklighet och det snabbt. En skola i Borgholm, en i Löttorp och en i Rälla skulle fungera utmärkt. Bor man på landet måste man åka skolbuss några mil, det är en nackdel men mycket annat är bättre än i stan.

Sluta dra ned på servicen till våra äldre. Dom kallar inte till stormöte och gör sin röst hörd men det betyder inte att den enkla vägens prutningar accepteras. Vi anhöriga ser vad som pågår.

Nej det Lisbeth Lennartsson verkar prioritera högst är tydligen att sitta kvar på sin post. Och det kan man väl förstå med tanke på den kärva arbetsmarknaden och goda lönen. Men det är inte att ta ansvar som ledande politiker för en kommunekonomi i fritt fall.

Hur vore det att repa mod, ta sitt politiska ansvar och fatta nödvändiga beslut? Det är inte säkert att man blir omvald på det men väljarna skulle nog ändå ta sig en funderare om det inte är den rätta vägen.

 

 

Nyinflyttad som röstar med fötterna om inget händer

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.