Svar till Sofie Loirendal

Insändare • Publicerad 6 juni 2014

I motsats till vad Du säger finns det många frågor på det kommunala planet där man måste ta ideologisk ställning, precis som  i riksdagen.

Det första ni måste ta ställning till är vem som skall vara kommunalråd i kommunen och vilken majoritet som skall styra.  Sedan måste ni t.ex. ta ställning till om man skall tillåta att privata företag skall göra vinster i välfärden eller om skattepengarna skall användas för alla medborgares bästa. En blockskiljande fråga!

Sedan måste ni konsekvent ta ställning till att det finns pengar till de utgifter som man beslutar om. Eller skall ni stödja det ena blocket när det gäller utgifterna och det andra när det gäller att hålla nere skattern?  Det är inte bara att hoppa hit och dit och se glada ut.

Vad det beträffar att öka  befolkningen i  Borgholms kommun så finns det väl inget parti som inte vill det?  Det skulle väl i så fall  vara de som vill skrämma folk att köpa insatslägenheter i Resedan, ett relativt billigt och bra boende för pensionärer,  som kanske kan ge några nyinflyttade.

Nej, politik handlar om att ta ställning på alla plan.  Det är skillnad på att styra en kommun och att sköta en butik, oavsett om det är ICA eller Konsum.

 

Ingvar Svensson

Vänsterpartiet

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.