Svar till nio krögare i Borgholm

Insändare • Publicerad 3 augusti 2012

Några synpunkter rörande Societetsparken från den moderata sidan. Vi moderater har hela tiden sagt att rena raka avtal är det som gäller för en restaurang etablering i Societetsparken och vi konstaterar nu att även Socialdemokraterna tycker som vi moderater.

När det gäller markupplåtelse i parken har Kommunstyrelsens au sagt ja på en förfrågan från en grupp investerare som vill etablera restaurangverksamhet.

Den här typen av avtal sköts normalt av Kommunstyrelsens au men på grund av avtalsförslagens längd har vi från moderat sida sagt att ärendet skall vidare till Kommunstyrelsen för beslut.

När det gäller etableringar är det inte kommunens sak att detaljstyra restaurangutvecklingen i Borgholm, det får marknaden sköta. Det går inte att ha öppet året runt säger någon, utan att veta vad denna restaurang kommer att ha för profil, det är inte heller varje dag vi får förfrågan från personer som vill investera pengar i vår kommun.

Politikens roll är att skapa utveckling och se möjligheter och framförallt att skapa arbetstillfällen som vi så väl behöver.

Den 14 augusti kommer Kommunstyrelsen att behandla avtalsfrågan och den 22 augusti kommer Samhällsbyggnadsnämnden att behandla bygglovsfrågan.

Eddie Forsman (M)

V.ordf. kommunstyrelsen

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.