Annons

Svar till Lisbeth Lennartsson

Insändare • Publicerad 20 maj 2013

I en insändare i Ölandsbladet den 4 maj skrev jag att äldreomsorgen i Borgholms kommun måste stärkas istället för att utsättas för fler besparingar. Jag uttryckte samtidigt den allmänna förvåningen över att kommunalrådet Lisbeth Lennartsson hade "avböjt" (tidningens egna ord) från att vara med när omsorgspersonalen skulle träffa politikerna i kommunledningen.

Därefter kom ett "svar" från Lisberth Lennartsson i form av en insändare där hon skrev att jag "faller på eget grepp", eftersom hon den kvällen var på ett företagarmöte i Kalmar om e-handel och att detta hade stått i samma tidning som det stått att hon avböjt att delta i mötet med den egna personalen.

Annons

Dels är det nu så att man prioriterar vad man vill delta i, och dels har jag svårt att tro att Lisbeth Lennartssons deltagande i företagarmötet i Kalmar var nödvändigt, vare sig för henne själv eller för kommunen. Det ÄR faktiskt illa att kommunalrådet Lisbeth Lennartsson valde bort att träffa kommunens omsorgspersonal.

Lisbeth Lennartsson passade samtidigt på att i sitt insändarsvar helt ovidkommande kasta skit på både Ölandspartiet och på mig som person. Att försöka föra ner debatten på en så låg nivå understryker bara ytterligare hennes olämplighet som kommunalråd.

Efter att jag skickade in min insändare (som även finns att läsa i Ölandsbladets webbupplaga tillsammans med Lisbeth Lennartssons svar), så har kommunledningen tills vidare backat när det gäller planerna om YTTERLIGARE besparingar inom äldreomsorgen, kanske med viss tanke på att nästa års val nu närmar sig. Det var då för väl!

Jag vidhåller att omsorgen om våra äldre i Borgholms kommun behöver STÄRKAS istället för att utsättas för besparingar, att det kan skapa fler sysselsättningstillfällen och att sådana behövs för att få snurr på vår kommun!

 

 

Per Lublin

Företrädare för Oppositionen i Borgholms kommun

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons