Svar på kontaktannons: Radiokanal i 40-årsåldern söker en långvarig relation

Insändare Artikeln publicerades
Magnus Anderberg skrev förra veckan en krönika om Sveriges radio - nu svarar Kanalchef Jesper Ericsson.
Magnus Anderberg skrev förra veckan en krönika om Sveriges radio - nu svarar Kanalchef Jesper Ericsson.

Jag vill svara på din kontaktannons, Magnus Anderberg, du som har tjej och barn och villa, men saknar en radiokanal att lyssna på. Jag hoppas på ett förhållande och att vi kan finna varandra.

Jag är en ung radiokanal i 40-årsåldern som också söker en långvarig relation. Jag har ett brett intresse, stor bekantskapskrets och samma djupa kärlek som du till den här delen av landet.

Och då menar jag inte bara de öländska vidderna, de djupa Nybroskogarna, det historiska Kalmar, Oskarshamns släta klippor eller Västerviks fantastiska skärgård.

Nej, jag menar givetvis också alla människor som bor här. Jag är en sällskapsmänniska. Blir det du och jag får du vara beredd på att vara ute mycket och träffa folk. Hela tiden, faktiskt, och inte bara i centralorterna. Det händer otroligt mycket runt om i vårt län.

Men visst kan du och jag vara ensamma ibland. Mysiga stunder till morgonkaffet är min specialitet. Jag har så mycket att berätta.

Lika ofta vill jag hänga med dig i bilen eller på bussen på väg till jobbet. Ja, egentligen vill jag vara med dig under hela dagen även om det går bra att träffas bara då och då. Jag är öppen för det också. Du bestämmer.

Mina intressen är nyheter och vad som händer här i vårt län och i Sverige, stort som smått. Jag är väldigt samhällsintresserad och det måste du också vara. Får jag säga det själv har jag ovanligt många kontakter och oerhört bra koll på vad som händer. Det gör att jag kan avslöja rätt mycket som du inte hade en aning om. Men jag far inte med skvaller.

För att du och jag ska passa måste du också gilla musik och ha en bred musiksmak. Jag lyssnar på 1200 olika låtar i månaden och faktiskt är det hemma hos mig som många av länets duktiga, kända musiker hördes för allra första gången. Annars är det en bred blandning mellan svenskt och utländskt, välkänt och okänt som kommer ur högtalarna.

Dessutom kan du känna dig trygg med mig om det är fara och färde. Jag håller dig i handen när strömmen har gått, när det brinner och när du inte får kontakt med en enda av dina andra kompisar – då finns jag där. Hos mig går nämligen aldrig strömmen.

Låter jag för seriös? Det stämmer i sådana fall inte. Jag tycker självklart om att ha kul och många tycker att jag har humor och glimten i ögat. Dessutom kan jag nog överraska dig både en och två gånger.

Men jag söker så klart inte pretentiösa stockholmshipsters, dryga kultursnobbar eller elitistiska besserwissrar. Det går bort. Jag är nämligen långt ifrån högfärdig, utan mer en vanlig figur. Och faktiskt väldigt stolt över det.

Vi kanske inte passar alls för varandra när det väl kommer till kritan och möjligen är jag inte radiokanalen för dig.

Ibland blir det ju så, man träffas några gånger och märker att det inte klickar. Men jag hoppas ändå att du vill ge mig en andra chans - innan du svajpar vänster. Skulle det inte funka har jag massor av släktingar som kanske passar dig bättre.

Vi hörs.

Svar till: Pigg och ärlig 40-åring med brinnande intresse för människor

Jesper Ericson, kanalchef P4 Kalmar